Skills2Score en Soccer Inside Enschede kijken terug op een fantastische Indoor Twente Cup

Skills2Score uit Oldenzaal en Soccer Inside Enschede zijn zeer tevreden over het verloop van de Indoor Twente Cup 2017/2018. 8 dagen lang was Soccer Inside Enschede het decor voor het prestigieuze speedsoccer toernooi. Beide partijen sloegen begin 2017 de hand in één om een samenwerking aan te gaan. Niet alleen betreffende de Indoor Twente Cup maar ook één heuse speedsoccer competitie genaamd Elite Leaque voor O15 teams uit de regio. In de afgelopen maanden heeft er een pilot plaats gevonden met 13 teams van 9 verschillende verenigingen. Als je het aan Sander ten Tusscher van Soccer Inside Enschede vraagt was dit een groot succes. Je ziet dat trainers en spelers het als positief ervaren en het willen opnemen in hun reguliere trainingsprogramma. We zijn nu aan het kijken hoe we dit de komende periode verder kunnen ontwikkelen.

IndoorTwenteCup
Vooraf heb je altijd een ideaal beeld en spreek je wensen uit geeft Tomas Elbersen van Skills2Score aan. Op voorhand dachten wij een mooi en spectaculaire toernooivorm neer te kunnen zetten, het is dan altijd afwachten of dit daadwerkelijk lukt. Gedurende de voorbereidingen stroomden de aanmeldingen binnen. Op een gegeven moment dachten we van zooo, WVF uit Zwolle, die moeten nog wel een eindje rijden. Dit maakt ook ons trots, in totaal hebben er 115 teams deelgenomen aan deze editie, van maar liefst 36 verschillende verenigingen. Clubs die deelgenomen hebben aan één van onze speeldagen zijn o.a. WVF Zwolle, ABS Bathmen, Victoria’28, SDC’12, Quick’20, ZVV De Esch, Rigtersbleek, Oranje Nassau, KVV Losser, FC Berghuizen, AVC La Premiere, ATC’65, Bon Boys, BWO, NEO, MVV’29, SV Schalkhaar, Sp Epe,, Sp Heeten, Sp Lochem, HVV Tubantia, RKSV Vogido, VV Hellendoorn, Achilles’12, JVC Dedemsvaart, HSC’21, Rood Zwart, UD Weerselo, RSC Rossum, VV Den Ham, Hulzense Boys, SC Overwetering, Sp Enschede, Stevo, TVC ’28, en LSV Lonneker.

De organisatie is zeker tevreden met het verloop van de Indoor Twente Cup. In totaal zijn er 502 wedstrijden gespeeld in 8 dagen tijd, deze 8 dagen leverden in totaal 2451 doelpunten op. Dat is een gemiddelde van 4,9 per wedstrijd. En dat in 8 minuten tijd, je kunt dus nagaan dat het geen enkel moment verveeld om naar te kijken. Enige smetje op het 8 dagen langdurende voetbaltoernooi, was dat het toernooi voor één speler van JVC Dedemsvaart al naar 4 minuten voorbij was. Na een ongelukkige botsing, brak hij zijn vinger.

Bart Benneker van Skills2Score vult Ten Tusscher en Elbersen aan:  “Het was een fantastische editie waar alles in zat. Wij hebben dagelijks geweldige doelpunten gezien, spectaculaire reddingen van jonge doelmannen, functionele acties en perfect samenspel. Ook de spanning en beleving bij de jongens is geweldig, na elke wedstrijd snel naar de wedstrijdtafel om te checken hoeveelste je teamp staat! Ondanks de wil om te winnen, verloren de kinderen nooit de aandacht voor Fairplay. Al deze ingrediënten samen zorgen voor een geweldig toernooi en een grote glimlach op de gezichten van de organisatie”.

De winnaars van de eerste editie Indoor Twente Cup zijn geworden:
TVC’28 O9-2, UD Weerselo O15-1, Quick’20 O15-5, ATC’65 O9-1, FC Eppink (combinatieteam O13-1), Victoria’28 O13-2, ATC’65 O11-1 en Rigtersbleek O11-1.

Tot slot kunnen de drie heren alvast verklappen dat de Indoor Twente Cup komend seizoen sowieso terugkeert bij SoccerInside Enschede. Wil jij de volgende editie absoluut niet missen of gewoon op de hoogte blijven van de nieuwtjes? Volg dan de Facebookpagina van de Indoor Twente Cup.

Aftermovie Indoor Twente Cup:

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer