STEVO met 0-3 onderuit tegen RKZVC

STEVO moest zondagmiddag in de eerste wedstrijd na de winterstop met 0-3 de meerdere erkennen in RKZVC uit Zieuwent. STEVO startte na de 1 minuut stilte voor het onlangs veel te vroeg overleden STEVO-lid Alwie Klein Haarhuis ongetwijfeld met goede bedoelingen, maar was vooral in de tweede helft een maatje te klein voor RKZVC. In de eerste helft kon het elftal van trainer Geert Veldhuis de ploeg uit Zieuwent nog redelijk bijbenen, ofschoon het meer technische voetbal in die fase ook al van RKZVC kwam.

Al in de eerste minuut verscheen RKZVC gevaarlijk voor het doel van keeper Luuk Oude Lansink. Roy Kreuwel stond in zijn zondagse pakkie achter het doel en is nog altijd niet hersteld van zijn blessure tegen Tubantia. Niet lang na de eerste kans van RKZVC was het in de zevende minuut wel raak. Een aanval over rechts, van waaruit de bal voor het doel  kwam, werd steenhard binnengeschoten door aanvaller Sjors Stokhorst.

STEVO kreeg af en toe wat mogelijkheden. Niels Wigger was in de zestiende minuut pechvol na goed aangegeven van Roy Wigger. Tot aan de rust kregen beide ploegen afgewisseld nog wat kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Van een hoogstaande wedstrijd was vooralsnog geen sprake.

Ook in de tweede helft was het voetbal van beide kanten niet van een al te hoog niveau. RKZVC was nu wel duidelijk de meerdere van STEVO, dat zelf maar heel weinig kon creëren. Dat de 0-2 van Joey Belterman en de 0-3 van Sjors Stokhorst vielen voor RKZVC was eigenlijk een logisch gevolg van het spelbeeld na de rust. STEVO blijft door de 0-3 nederlaag op de laatste plaats staan.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Winterswijk, de nummer voorlaatst op het programma. Het is dan de dood of de gladiolen voor STEVO.Om 14:00 uur is de aanvang in de Achterhoek.

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer