STEVO 2 winnaar 1e editie Sneaker Dealers Wintercup

Onder zeer goede omstandigheden met een winters zonnetje streden acht 2e elftallen om de SD Wintercup. Het toernooi dat voor het eerst werd gehouden is een ideaal moment voor de trainers om zo vlak voor de start van de 2e seizoenshelft de speler veel wedstrijd minuten en een conditionele prikkel te geven. En dat bleek ook, want elk team speelde minimaal 3 wedstrijden van 40 minuten, en de finalisten plakten daar nog een half uur bij aan.
In poule 1 streden gastheer SDC’12 2 , STEVO 2, Bon Boys 2 en Avanti Wilskracht 2 om de finaleplaats. Na twee speelronden hadden alle teams een keer gewonnen en een keer verloren dus de de laatste poule wedstrijd bepaalde wie de finale ging spelen. SDC’12 2 had de eerste wedstrijd verassend gewonnen van 1e klasser Stevo, maar ging daarna fors met 3 – 0 onderuit tegen Avanti W. 2. Dus SDC’12 2 moest de laatste poule wedstrijd met ruime cijfers winnen om nog kans te maken op de finale, maar kwamen uiteindelijk 2 doelpunten tekort en STEVO de ploeg van trainert Niels Oude Tijdhof (oud trainer van SDC’12 2) ging op doelsaldo naar de finale.
 In poule 2 was het verschil ook minimaal, KOSC 2, TVC’28 2, BWO 2 en AChilles’12 2 streden tegen elkaar, en was ook de 3e wedstrijd beslissend voor de finaleplaats. KOSC, Achilles’12 en TVC hadden allen nog kans om eerste in de poule te worden. Uiteindelijk ging Achilles’12 2 na een spannende strijd tegen hoofdklasser TVC’28 2 naar de finale. De wedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel en daardoor had Achilles’12 2 1 punt meer dan KOSC 2 en 3 meer dan TVC’28 2.
De finale ging dus tussen Achilles’12 2 en STEVO 2. Een mooie entourage bracht een leuke finale met 2 moegestreden teams. Onder leiding van scheidsrechter Mike Harmsen en zijn 2 assistenten werd de bal van de zuil gepakt en liepen de matadoren naar de middencirkel. De vlaggeniers van SDC’12 JO9-1 zorgden voor de juiste sfeer die bij een finale hoort. De wedstrijd ging aardig gelijk op hoewel Achilles in het begin een licht overwicht had.
Toch kwam STEVO kop een 2 – 0 voorsprong, waar Achilles de grootste kansen had. Door een mooie kopgoal kwam Achilles nog terug in de wedstrijd,  maar verder dan 1 – 2 kwamen ze niet en zo was STEVO de winnaar van de SD Wintercup 2018.  In de kantine werd de prijsuitreiking gedaan door besuurslid Patrick Vollenbroek en werden alle mensen bedankt voor bewezen diensten. Jeroen, afgevaardigde van sponsor Sneaker Dealers reikte de prijzen uit.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer