SVZW begint tweede helft met een thuiswedstrijd tegen WHC

Komende zaterdag staat de eerste wedstrijdronde na de winterstop op het programma. SVZW hervat de competitie met thuiswedstrijd tegen WHC. WHC speelde tussen 1998 en 2015 in de hoofdklasse C van het zaterdagvoetbal. Aan de degradatie naar de 1e klasse ging een rumoerige tijd binnen de club vooraf. Deze periode heeft de club nu achter zich gelaten. Streven is nu om weer mee te spelen om promotie naar de hoofdklasse. Vorig seizoen eindigde WHC op de derde plaats in de competitie. Er werd nog wel meegestreden in de nacompetitie, maar dat leverde ook geen succes op.

De selectie staat voor het tweede jaar onder leiding van hoofdtrainer Wiljan Mossing Holsteyn. Een ervaren man, die wel weet wat er te koop is in het zaterdagvoetbal. Hij zal ongetwijfeld weten wat de zwakke punten zijn van SVZW. Zaterdag 16 december j.l. was hij nog aandachtig toeschouwer in Vriezenveen bij de wedstrijd DETO-SVZW. WHC begon niet heel goed aan dit seizoen, maar inmiddels staat WHC op de 5e plaats op de ranglijst. 10 wedstrijden zijn er gespeeld waaruit 16 punten werden behaald. Kampioen worden lijkt lastig voor WHC, maar een periodetitel zit er nog wel. In de 2e periode is WHC net als SVZW nog zonder nederlaag. Dus daarom zal WHC graag willen winnen in Wierden.

SVZW sloot de 1e competitiehelft heel goed af. Koploper DETO werd in Vriezenveen met 0-2 verslagen. Een verdiende overwinning die ervoor zorgde dat SVZW op de 2e plaats van de ranglijst kwam. Hierdoor werd er met een goed gevoel aan de winterstop begonnen. In de winterstop werden enkele oefenwedstrijden gespeeld. Berkum was met 3-1 de baas over SVZW in de eerste oefenwedstrijd. De tweede oefenwedstrijd werd gespeeld in Tubbergen tegen TVC’28. Met een 0-5 overwinning vertrok SVZW weer naar Wierden.

Afgelopen zaterdag was OZC te gast in Wierden. Deze laatste oefenwedstrijd leverde een 4-0 overwinning op. Nu zal in deze thuiswedstrijd tegen WHC moeten blijken of SVZW de goede vorm heeft weten vast te houden. De verdediging zal in elk goed moeten letten op spits Menno Kamphuis van WHC, want hij heeft inmiddels al 7 doelpunten achter zijn naam staan. De wedstrijd tegen WHC begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer