De Tukkers en Eilermark delen de punten

De Tukkers pakte zondag een punt in de uitwedstrijd tegen Eilermark. De zwart-witten stonden lang op achterstand. Vlak voor tijd scoorde Joep Egberink uit een penalty de gelijkmaker: 1-1. In de beginfase gebeurde er weinig voor beide doelen. Het voetbal was, net zoals de grasmat, verre van goed. Er werd veelal de lange bal gehanteerd. De thuisploeg kreeg de grootste mogelijkheid in het eerste bedrijf. De aanvaller van Eilermark ging alleen op het doel af toen De Tukkers de bal te kort terug op de doelman speelde. De speler van de thuisploeg twijfelde tussen schieten en de bal afspelen, waardoor de verdediging het kon herstellen.

De Albergenaren wisten voor de thee helemaal niks te creeëren. In de slotminuut kwam Eilermark op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Dehly Nahrwold-Duinkerk. Hij twijfelde niet en schoot de bal laag via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0.

In het begin van de tweede helft was de thuisploeg de betere. Eilermark kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de eindpass of het schot was onnauwkeurig. De Tukkers zette daarna iets hoger druk en kreeg uit een goede combinatie een grote kans. De scheidsrechter gaf goed voordeel na een overtreding op Kjell Huisman. Joep Egberink kwam in het strafschopgebied in balbezit en schoot de bal net over het doel.

Eilermark werd meerdere malen gevaarlijk uit een paar hoekschoppen, maar trof geen doel. De Tukkers had geluk toen het een penalty kreeg, want Ruben Hulshof werd net buiten het strafschopgebied ten val gebracht. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Joep Egberink: 1-1. Vlak voor tijd kreeg Ruben Hulshof nog een kans om de overwinning te stelen. Hij raakte de bal niet goed, waardoor het bij 1-1 bleef.

De Tukkers speelt de eerstvolgende competitiewedstrijd pas weer op 18 februari in verband met de Carnaval. Reutum is dan de tegenstander op Sportpark ‘T Loarkamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer