TVC ’28 loopt massaal voor het KWF

Onder het nieuwe credo ‘Moosloop’ werden afgelopen zondag vele kilometers rondom het complex van voetbalvereniging TVC ’28 gelopen. Met bijna 300 deelnemers, nieuwe routes en een dampend bord stamppot achteraf luidde de club het nieuwe jaar goed in. Naast alle vernieuwingen had deze editie een speciale lading. Carmen Oosterlaken wist de Tubbergse gemeenschap binnen zeer korte tijd bij elkaar te brengen, door een actie voor het KWF op te zetten en zelf deel te nemen aan de tien kilometer loop. Dit vanwege het overlijden van haar vader en oud voorzitter René Oosterlaken iets meer dan een jaar geleden. Dat de actie een groot succes was, bleek uit het feit dat het streefbedrag al voor de loop was binnengehaald en na afloop zelfs bijna verdubbeld was. Ook het aantal deelnemers was beduidend hoger dan afgelopen jaren.

Door de vernieuwde routes om het complex te geleiden werden de lopers langer en vaker in het zicht gehouden door de toeschouwers. Iets wat de sfeer en spanning van de loop zeer ten goede kwam. Naast het feit dat de loop qua routes veranderd was, zijn de afstanden ook veranderd. De oude route van zes kilometer werd opgeschroefd naar een fikse tien kilometer en de oude vier kilometer, gelopen door de B- en C-jeugd en de senioren, is sinds dit jaar verhoogd naar vijf kilometer.

Uitslagen
Ondanks de vier extra kilometers die gelopen werden ten aanzien van vorig jaar, wist Hidde Penterman ook dit jaar met een indrukwekkende 36.11 minuten iedereen zijn hielen te laten zien. Onder de vrouwen die zich aan de tien kilometer durfden te wagen wist Nicole Hottenhuis als eerste de finishlijn te bereiken. Tim Waayer was de winnaar van de 5 kilometer mannelijke senioren, terwijl bij de vrouwen Marleen Pegge als snelste uit de strijd kwam bij deze afstand. Daan Geerts zette de snelste tijd neer bij de jeugd onder 19 en Gijs Kokhuis wist dit bij de jeugd onder 17 te presteren.

De winnaars per categorie zijn:

Senioren 10 km

 1. Hidde Penterman

Dames 10 km

 1. Nicole Hottenhuis

Senioren 5 km

 1. Tim Waayer

Dames 5 km

 1. Marleen Pegge

JO19 10 km

 1. Daan Geerts

JO17 5 km

 1. Gijs Kokhuis

MO17 3 km

 1. Noortje Geuke

JO15 5 km

 1. Finn Lesscher

MO15 3 km

 1. Sophie Oude Hengel

JO13 3 km

 1. Teun Haarhuis

MO13 2 km

 1. Brechje Hermes

JO11 2 km

 1. Wout Harmelink

MO11 2 km

 1. Liz Lubbers

JO8 1 km

 1. Sem Helmink

Bij de kabouters en de JO9 hadden sommige lopers een andere route gelopen, hierdoor konden niet alle tijden gelijkwaardig worden genoteerd. De uiteindelijke kopgroep van deze twee categorieën zijn:

JO9 1 km

 • Kees Koers
 • Levi Hams
 • Sander Droste
 • Lars Perik
 • Brent Wentrup
 • Jent Koopman
 • Thomas Letteboer
 • Siem Boerigter

Kabouters 1 km

 • Dex Koopman
 • Dex Vrielink
 • Sindy Kosse
 • Melle Hans
 • Wies Snijders
 • Calle Kuipers
 • Joey Pot
 • Jurian Oude Hengel

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer