Verdiende nederlaag dames Tornado bij Halley in Wehl

Vol goede moed en enthousiasme en een fanatieke warming up begon Tornado Dames afgelopen zaterdag bij Halley aan de wedstrijd om de 2e plaats. Tornado begon de 1e set met een gevarieerd spel en een sterke blokkering. Van beide kanten werd er een sterk spel neergezet, maar persoonlijke foutjes werden gemaakt aan de kant van Tornado.

Bij een stand van 11-9 haalde coach Patrick ter Vaarwerk zijn team bij elkaar voor een time-out. Kleine persoonlijke fouten werden hierna opgelost waardoor het eigen spel kon blijven worden gespeeld. Het ging gelijk op, na een stand van 21-21 kon Tornado uitlopen naar een eindstand van 23-25. Set 1 binnen voor de ploeg uit Geesteren.

Set 2 begon Tornado met veel persoonlijke fouten. Passes konden moeilijk worden gebracht en ballen werden niet afgemaakt. Hierdoor kon Halley een eigen gevarieerd spel spelen waardoor ze al snel uitliepen maar een voorsprong van 14-8 Tornado haalde later nog een aantal punten in maar uiteindelijk was het Halley die de 2e set aan het langste eind trok met een stand van 25-18.
In set 3 en 4 stoomde de ploeg uit Wehl door. Door een sterke serve kon Tornado de pass niet onder controle krijgen. De foutenlast ging omhoog, waardoor deze sets in 25-14 en 25-13 voor Halley eindigden. Een terechte overwinning voor Halley uit Wehl. De ploeg speelde een sterker spel dan Tornado.
Volgende week speelt Tornado om 16.00 thuis tegen Volverijs uit Ter Borg.