Vier turnsters GV Wierden plaatsen zich rechtstreeks voor de Overijsselse finale

Afgelopen zondag vond de eerste plaatsingswedstrijd van de vierde divisie in Almelo plaats. Het trainersteam van GV Wierden was de hele dag onder de pannen, van 8.00 tot 19.30u. Emma ten Broeke (instap) turnde voor het eerst een officiële wedstrijd van de KNGU. Emma heeft laten zien wat ze kon en kreeg er mooie cijfers voor. Jorel de Boer (instap) heeft drie weken geleden haar arm gebroken door een ongelukkige val en heeft zich dus moeten afmelden. Lucy Oral (pupil 1) heeft vandaag voor het eerst een arabier flikflak geturnd op vloer. Annelyn Bakker (pupil 2) heeft haar angsten overwonnen wat betreft de arabier flikflak. Na een lange tijd heeft ze deze weer gedaan op de wedstrijd.

Celeste Svartman (jeugd 1) heeft ook het maximale laten zien van wat ze kan. Ze stond te stralen op de vloer. Daphne Sleumer (jeugd 1) turnde een goede wedstrijd ondanks haar blessure. Voor Lara van Elk (jeugd 2) is dit het eerste jaar in de vrije oefenstof net als Evie Bolks (jeugd 2). Tessa Dekkers (junior) turnde een erg goede wedstrijd. Zo viel ze vorig jaar nog drie keer van de balk en zo haalde ze nu de hoogste score op balk. Op sprong en brug zat ze ook in de top 3 en meestal betekent dat een medaille. Een mooie tweede plaats behaalde Tessa. Lotte Bredewoud turnt dit jaar voor het eerst in de categorie senior. Als eerste jaar senior is dit een zwaar jaar, je turnt tegen turnsters die al veel langer senior zijn op dit niveau. Toch heeft ze zich goed staande gehouden!

Tessa Dekkers, Evie Bolks, Lara van Elk en Daphne Sleumer zijn rechtstreeks geplaatst voor de Overijsselse finale. De overige turnsters krijgen 10 februari een tweede kans om zich alsnog te plaatsen voor de finale. En wat wel erg speciaal is, is dat deze wedstrijd in Wierden plaatsvindt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer