Bij vlagen goed spelende dames OZ&PC verliezen van ZV Haerlem

De eerste wedstrijd van 2018 was voor de dames van OZ&PC ook de eerste wedstrijd in lange tijd dat er weer in het eigen vertrouwde Vondersweijde mocht worden gespeeld. OZ&PC was er dan ook op gebrand om voor eigen publiek eindelijk weer eens te laten zien wat het kon. Dit moest dan gebeuren tegen ZV Haerlem, de regerend kampioen en ook dit jaar weer één van de grote favorieten om deze titel weer in de wacht te slepen. Een zware pot dus voor de Oldenzaalse dames die dan ook met 11-19 verloren ging maar bij vlagen heeft OZ&PC zich zeker van zijn beste kant laten zien met mooie acties en uitstekende inzet.

De eerste periode begon goed voor OZ&PC, al na 12 seconden werd er een uitsluiting geforceerd. De hieruit volgende overtal situatie werd echter niet afgemaakt waardoor ZV Haerlem in de tegenaanval een strafworp wist te bemachtigen en af te ronden. 0-1 voor de bezoekers. Maar hiervan liet OZ&PC zich niet van de wijs brengen en geconcentreerd werd er gewerkt aan een comeback. Via 1-1 en 2-2 wist OZ&PZ even een 3-2 voorsprong te pakken al kon niet worden voorkomen dat Haerlem vlak voor het eind van de 1e periode toch weer gelijk wist te maken uit een manmeer situatie. 3-3 na 8 minuten spelen.

In de 2e periode kreeg OZ&PC meer moeite om goede aanvallen op te zetten. Te vaak werd geprobeerd het fysieke spel van ZV Haerlem met gelijke wapens te bestrijden maar dit is niet waar de kracht van OZ&PC ligt en hierdoor maakte de oldenzaalse dames het zichzelf erg lastig. Doordat OZ&PC minder gevaarlijk werd kon Haerlem uitlopen naar een 3-6 voorsprong alvorens OZ&PC eindelijk weer wat terug wist te doen door middel van een goed uitgespeelde manmeer. Uiteindelijk werd deze periode toch met een verschil van3 afgesloten, 4-7.

In de 3e periode ging het aanvankelijk hard. OZ&PC werd wel weer vaker gevaarlijk maar in de afronding werd teveel gemist, aan de andere kant was ZV Haerlem dodelijk en wist zo uit te lopen naar 5-13. Hierna begon het echter weer beter te lopen bij OZ&PC en in de 3e periode werd dan ook de achterstand nog weer iets terug gebracht tot 7-13.

De goede lijn van het eind van de 3e periode werd in het begin van de 4e periode doorgetrokken en beetje bij beetje wist OZ&PC iets dichter bij te komen. Bij 10-14 en later 11-15 was er bij OZ&PC nog even hoop op een goed resultaat. Maar nadat Haerlem de 11-16 wist te maken en OZ&PC tot 2x toe net niet wist te scoren was deze hoop ook vervlogen. Hierdoor liet OZ&PC het de laatste 2 minuten een beetje lopen waardoor de uitploeg uit kon lopen naar toch wel een aanzienlijk verschil. 11-19 eindstand.

Ondanks deze nederlaag zaten er voor OZ&PC zeker voldoende aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Bj vlagen werd er echt goed waterpolo getoond. Nu is het alleen zaak om dit 4 perioden vast te houden. Dit moet dan gebeuren tegen de Gouwe volgende week in Waddinxveen.

Periodestanden: 3-3, 1-4, 3-6, 4-6. Doelpunten: Carien Kienhuis 4x, Annet Hageman 2x, Kari Ankoné, Chantal Brouwer, Ellen Rödel, Aniek Giesselink en Loes van de Koot allen 1x.

Foto’s: Herman Zandhuis

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer