VV Den Ham onderuit bij Enter Vooruit

Door enkele onnodige persoonlijke fouten, én een wereldgoal van Henry Knol namens Enter Vooruit moest de ploeg van trainer Kok, de punten achterlaten in Enter. Daar zag het na het eerste halfuur echter absoluut niet naar uit. Beide ploegen speelden vanuit een versterkte verdediging en daar moest Den Ham zich wel even op instellen. Daarna was Den Ham echter duidelijk de bovenliggende ploeg, die via Louis Vijfhuizen in de 13e minuut op een 0-1 voorsprong kwam na goed voorbereidend werk van Thomas Remmink. Tot de 32e minuut was er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Hammenaren.

Niet dat er veel kansen werden gecreëerd, maar weggegeven helemaal niet. Tot daar de 32e minuut kwam en Hendry Knol een afvallende bal van zo’n 30 meter volley nam die boven doelman Jordy Ekkel in het doel plofte. Zo zie je ze niet vaak op de amateurvelden. Den Ham was even de draad kwijt en binnen 2 minuten wist Enter Vooruit daarvan te profiteren door een erg makkelijk toegekende strafschop, 2-1 opnieuw door Knol, waardoor in een tijdsbestek van 4 minuten de wedstrijd kantelde.

De 2e helft werd gekenmerkt door tomeloze inzet van beide ploegen, waarbij Enter Vooruit meermalen als winnaar uit de persoonlijke duels kwam. Op inzet en kracht moest het deze middag gebeuren. Een opleving voor alles was Den Ham een warm hart toedroeg in de 72e minuut toen de doorgebroken Thomas Remmink werd neergelegd. Gevolg een rode kaart voor Enter Vooruit en een vrije trap voor Den Ham, die echter niets opleverde.

Normaliter is zo’n overtal situatie de aanzet tot een slotoffensief van de ploeg die achter staat. Maar door een makkelijk weggegeven breedtepass achterin kreeg Den Ham reeds in de 75e minuut het deksel op de neus en scoorde Wout Velten de 3-1. Met de moed der wanhoop probeerden de Hammenaren het nog wel. Via invaller Danny Laarman scoorde de ploeg in de 93e minuut nog de 3-2. Daarna ging in een alles of niets situatie in de 94e minuut definitief het licht uit voor Den Ham toen Jesse Pultrum in de slotseconde vanaf de middenlijn de bal in het lege Hammer doel wist te schieten: 4-2.

Door de winst van Voorwaarts op koploper Dos Kampen veranderde er dus weinig aan de kop van de ranglijst in de 2e klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer