Zaalvoetballers Excelsior’31 in topper in slotfase alsnog onderuit

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de topper tegen IFC Zwolle verloren. Door een eigen doelpunt in de absolute slotfase van de wedstrijd liep het tegen een 1-2 nederlaag aan. Het team van oefenmeester Ichtus Rahanra moet door het verlies de koppositie in de Topklasse nu delen met IFC Zwolle.

Bij absentie van keeper Marien Baan, maakte Willard Baan zijn comeback onder de lat bij in hoofmacht. Als vanouds keepte hij een uitstekende wedstrijd en was het mede dankzij hem te danken dat de Rijssense formatie met een 1-0 voorsprong de rust in ging. De sluitpost maakte een aantal cruciale reddingen, waaronder het keren van een strafschop.

Het tactisch steekspel ging na rust verder. Beide teams gaven voor zaalvoetbalbegrippen weinig weg. Toch waren het de bezoekers uit Zwolle die iets meer kansen creëerden en ook het meeste balbezit hadden. Onoplettendheid in de achterhoede bij Excelsior’31 leverde een tegendoelpunt op, waardoor het met nog vijftien minuten op de klok 1-1 stond. In de laatste minuten van de wedstrijd koesterde Excelsior’31 het punt, maar kreeg het in de absolute slotfase de deksel op haar neus. Door de ogen van de neutrale supporter waarschijnlijk niet onverdiend, maar de manier waarop was zuur. Twintig seconden voor tijd vloog de bal in de kluts via een Excelsior in eigen doel. Einstand 1-2.

IFC Zwolle komt nu naast Excelsior’31 aan kop in de Topklasse, gevold op drie punten door ZVV Twente. Nummer vier ZVV Ede staat er nog het beste voor. De Edenaren staan op vijf punten van de twee koplopers, maar hebben nog wel twee wedstrijden tegoed. Excelsior’31 wacht volgende week vrijdag de volgende wedstrijd. Dan speelt het een uitwedstrijd tegen Almelo FC. Het duel begint om 20.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer