Zaterdag Zandstuve Bosloop in Vroomshoop

Komende zaterdag staat de enige Zandstuve Bosloop van dit seizoen op het programma. De populaire hardloopwedstijd in Vroomshoop is tevens de derde wedstijd in de Vechtdal Cross Competitie. Jeugd en volwassenen kunnen deelnemen.

Na twee succesvolle edities van de Vechtdal Cross Competitie was het tijd om de vleugels verder uit te slaan. Dit seizoen is de cross in Staphorst als vierde wedstrijd toegevoegd. De organisatie verwacht dat dit een positieve boost in aantal deelnemers en kwaliteit geeft. Nieuw dit seizoen is ook dat de jeugd onderdeel uitmaakt van de competitie. De competitie is een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in een schitterende, bosrijke omgeving.

Natuurlijk blijft losse deelname aan de Zandstuve Bosloop mogelijk, alleen telt die niet mee voor de competitie. Inschrijving voor losse deelname vindt plaats in het clubhuis van Sportlust Vroomshoop op sportpark de Bosrand aan de Flierdijk in Vroomshoop. Deelnemers kunnen zich tot 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd inschrijven in het clubhuis.

 

De start vindt plaats aan de Bosweg, een onverharde weg, die bereikbaar is via de sportvelden. Voor de deelnemers aan de 5 en 10 km zijn er weer dagprijzen. Om 14.00 uur start de 1.500 meter voor de jeugd, om 14.30 uur start de 5 kilometer en om 14.40 uur start de 10 kilometer.

Voor € 7,= inschrijfgeld voor senioren en slechts € 2,= inschrijfgeld voor de jeugd kan al worden deelgenomen. In diverse leeftijdscategorieën zal worden gestreden voor de winst in de competitie. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen dient bij minimaal 3 van de 4 wedstijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Aan het eind van de competitie zijn er in elke leeftijdscategorie aantrekkelijke prijzen voor de drie hoogst geklasseerden te verdienen. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden op een uniek parcours in het prachtige Zandstuve-bos.

Foto’s Zandstuve Boslooop 2017

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer