ZC Losser Heren 1 pakt koppositie na winst

Tijdens de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar nam ZC Losser H1 het op tegen WS Twente H4 uit Hengelo. Ondanks dat WS Twente voor de wedstrijd vijftien punten minder had dan Losser, werd het voor de Lossernaren een lastige wedstrijd. Pas in de tweede helft van de wedstrijd werden de drie punten veilig gespeeld, waardoor Losser de koppositie veroverde.

Het eerste kwart begon Losser goed; een manmeer-situatie werd afgedwongen, maar deze werd niet benut. Aan de andere kant van het veld wist WS Twente hun midvoor makkelijk te bereiken, dit resulteerde binnen twee minuten in voorsprong voor WS Twente. Losser wist wel snel gelijk te maken en kort daarna de voorsprong te pakken. Het eerste kwart eindigde met een stand van 2-1.

Het tweede kwart begon goed voor het team uit Hengelo, de midvoor van WS Twente wist snel te scoren en zo de stand weer gelijk te trekken. Losser had daarna twee manmeer-situaties en twee minuten nodig, om opnieuw de voorsprong te pakken. Amper een minuut later werd de voorsprong uitgebouwd (4-2). WS Twente wist vlak voor het einde van het tweede kwart nog een keer te scoren, waardoor het derde kwart begon met een stand van 4-3.

In het begin van het derde kwart had Losser alle touwtjes in handen, na 3 minuten spelen was de stand dan ook 6-3. De midvoor van WS Twente scoorde vlak voor het einde van het derde kwart een fraai doelpunt te maken (6-4).

In het begin van het vierde kwart gooide Losser snel de wedstrijd op slot, binnen een minuut was het 7-4, waarna WS Twente de strijdbijl begraven leek te hebben. Losser scoorde nog hun achtste goal, waarna eindstand op het bord stond: 8-4.

Opvallend was dat Losser tijdens deze wedstrijd slechts één persoonlijke fout beging. Een absoluut record dit seizoen. Periodestanden: 2-1, 2-2 en 2-2 en 2-0. Doelpuntenmakers Losser: Eric de Vries (2), Joeri Wigger, Joep Gielians, Matijs Vaneker, Wim Wigger en Michel Brookhuis (2)

Losser speelt volgende week zaterdag tegen de Mors H4 in Rijssen om 18:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer