Zevenklapper voor Hulzense Boys bij Blauw Wit’66

Zaterdag 27 januari was een datum waar bij Hulzense Boys naar uit werd gekeken. Natuurlijk omdat er na een ruime maand weer een wedstrijd om de knikkers gespeeld zou worden, maar ook omdat de ploeg er ogenschijnlijk klaar voor was. In de winterstop werden er goede resultaten behaald, met een overwinning op de zaterdagtak van Quick’20 en tegen de buren van De Zweef. In de eerste wedstrijd na de winterstop stond de ontmoeting met Blauw Wit’66 in Holten op het programma. Een ploeg die onderin bivakkeert, maar al wel enkele knappe overwinningen had binnen weten te slepen. Tevens was het voor trainer Bram Freie een weerkomen op het sportpark waar hij vorig jaar als trainer van Blauw Wit promotie binnen wist te slepen.

Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd liet Hulzense Boys zien wat de intentie was, namelijk vroeg scoren en uiteindelijk drie punten in de wacht te slepen. Het trok ten aanval en al vroeg kreeg het een grote kans. Jordy Wolfkamp verscheen na een steekbal van Marcel van Gaal alleen voor de keeper, passeerde deze, maar zijn inzet werd vervolgens voor de lijn weggewerkt door een verdediger uit Holten.

Toch was het even later alsnog raak. Machiel van Keulen legde de bal met veel gevoel over de uitkomen doelman en de bal verdween in het doel, 0-1. Een vroege voorsprong en de jacht op verdubbeling van de score werd ingezet. Toch moest de ploeg even een pas op de plaats maken. De eerste mogelijkheid van een Holtenaren was namelijk direct raak. Een ingooi aan de linkerkant leidde uiteindelijk tot een voorzet van de thuisploeg. Hulzense Boys stond uit positie en in alle vrijheid kon Teunis Beltman namens Blauw Wit de gelijkmaker inkoppen, 1-1.

Toch bracht deze gelijkmaker de roodhemden niet van de wijs. Na een onderschepping op het middenveld werd Marco ten Bolscher de diepte in gestuurd. Hij legde de bal goed terug op Ties ten Barge, die de 1-2 binnen kon werken. Hulzense Boys ging door en het kreeg na ongeveer een half uur spelen een vrije bal. De indraaiende bal van Tim van der Zande werd door Machiel van Keulen hard in de kruising gekopt, 1-3. Waar sommigen dachten dat dit ook de rust stand zou worden, was dit toch niet het geval. De ploeg uit Hulsen verschafte zichzelf een nog betere ruststand, doordat de mee naar voren gelopen Devin Poorterman een voorzet van Ties ten Barge fraai in de verre hoek kopte, 1-4.

Na rust werd gepoogd de voorsprong verder uit te bouwen en die kansen kwamen er ook. Jordy Wolfkamp kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot verdween over het doel. Wat later werd een schot van Marco ten Bolscher geblokt, maar kwam de bal in de rebound bij Jasper de Jong terecht. Hij had goed opgelet bij het doelpunt van Machiel, want ook hij passeerde de doelman met een lob en bracht zo de 1-5 op het scorebord en de definitieve beslissing in de wedstrijd.

Hulzense Boys raapte de bal snel uit het doel, want de ploeg had het gevoel dat er meer in zat. Kansen kreeg het ook wel. Zo gingen meerdere schoten over en naast het doel en was de doelman van Blauw Wit ook meerdere keren een sta in de weg. Doordat Hulzense Boys veel op de helft van de tegenstander te vinden was, bleef het wel oppassen voor een tegenstoot van Blauw Wit. Gelukkig stond de verdediging van Hulzense Boys goed. Duels werden gewonnen en ook Herman Beltman bleef scherp. Blauw Wit wist in de tweede helft geen echte kansen te creëren, het bleef bij enkele kleine mogelijkheden.

Zoals gezegd werden er door Hulzense Boys de nodige kansen gemist, maar gelukkig werd er ook nog gescoord. Zo had invaller Jorn Hegeman een prima pass op Jordy Wolfkamp, die de bal, wederom met een lob, over de uitkomende doelman in het net legde, 1-6. Vlak voor tijd was het Jordy die ook de 1-7 en daarmee de eindstand op het scorebord bracht.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer