Zure nederlaag Heracles Almelo tegen PSV

Heracles Almelo heeft zondagmiddag in eigen stadion een zure nederlaag geleden. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd tegen koploper PSV werd het alsnog 1-2 door een doelpunt van Luuk de Jong. PSV was deze middag in het begin de betere. Doelman Bram Castro moest handelend optreden bij inzetten van Bergwijn en Mauro maar de aanvoerder deed dat prima.

De thuisclub kwam na deze speldprikjes steeds beter in zijn spel maar ook doelman Zoet was vooralsnog een struikelblok voor een treffer. Terwijl iedereen zich al had verzoend met de 0-0 halverwege schoot Bergwijn in blessuretijd alsnog de 0-1 binnen.

Na rust ging Heracles Almelo nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van John Stegeman kreeg ook wel mogelijkheden, maar moest ook oppassen voor de gevaarlijke counters van PSV. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub verdiend op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Jeff Hardeveld toegekend na een overtreding van Santiago Arias die Brahim Darri onderuit had gehaald.

In de resterende tijd golfde het spel op en neer met mogelijkheden voor beide ploegen, maar zowel Castro als Zoet hielden hun doelen vooralsnog schoon. Het was ten slotte Luuk de Jong die een voorzet in de allerlaatste seconde doeltreffend afrondde en zorgde voor een enorme kater bij Heracles dat meer had verdiend.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer