Zwart Wit nu tweede na ruime overwinning op Rivalen

Zwart Wit heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Niet alleen werd Rivalen uit Doesburg met ruime cijfers verslagen, ook verloor de directe concurrent Olympus verassend van EKCA, waardoor de Deldenaren de tweede plaats overnemen. De uitwedstrijd in Doesburg werd destijds verdiend gewonnen (15-20). Ondanks dit gegeven blijven de roodwitten een lastige kluis voor Zwart Wit. Zaak was om scherp en fel te beginnen, zodat er direct een vuist gemaakt werd richting de tegenstander.

In tegenstelling tot andere wedstrijden zat Zwart Wit vanaf het eerste fluitsignaal goed in de wedstrijd. Er werd fel en op hoog tempo gespeeld. Hierdoor konden de Deldenaren direct afstand nemen van de tegenstander (5-1). Na ongeveer 15 minuten ging de score gelijk op, ondanks dat Zwart Wit het betere van het spel had. De spaarzame kansen van Rivalen werden afgemaakt, waardoor er met een verschil van 12-7 gerust werd.

Na de thee, bleef de felheid van Zwart Wit, waardoor Rivalen genoodzaakt was het verfoeide achterverdedigen uit de kast te halen, om de schade te beperken. Dit kwam het spelbeeld niet altijd ten goede, maar werd wel duidelijk dat de zwartwitte formatie op alle fronten een stapje verder was dan de tegenstander. Aanvallend kon Rivalen geen kansen creeeren en verdedigend werden alle zeilen bijgezet om het spel te ontregelen. Ondanks dat liep Zwart Wit via een 14-9 tussenstand uit naar 19-9. Dit gaf de trainer de gelegenheid om zes keer te wisselen en enkele aanstormende talenten een kans te geven. Zij brachten de eindstand naar 22-11.

Door het verassende verlies van directe concurrent Olympus, neemt Zwart Wit de 2e plaats over. Deze geeft aan het eind van het seizoen recht op een beslissingswedstrijd voor promotie naar de 2e klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer