Den Ham in slotfase langs Hulzense Boys

In de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys lukte het Den Ham opnieuw om drie punten bij te schrijven op de ranglijst. Dat gebeurde in een wedstrijd met meerdere gezichten. Natuurlijk zat er een extra lading op het duel, doordat trainer Kok de oud trainer was van de ploeg uit Hulzen. Het in grote getale opgekomen publiek kreeg dan ook waar voor zijn geld.

Het eerste half uur een tactisch schaakspel. Beide ploegen speelden vanuit een strakke defensie en er werd weinig gecreëerd. Ronde de 35e minuut wist Den Ham druk te zetten op de ploeg uit Hulzen, die er niet in slaagde de bal adequaat weg te werken. Het resultaat was een vrije trap voor Den Ham op zo’n 25 meter van het doel van doelman Loohuis. Een vijf mans muur werd gemetseld en zowel Louis Vijfhuizen als Joost Veurink maakten aanstalten de vrije trap te nemen. De muur brokkelde aan de zijkant wat af en daar schoot Joost Veurink vervolgens de bal geplaatst langs. Doelman Loohuis was te laat in de hoek en de 1-0 stond op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze begon Den Ham direct weer druk te zetten. Een vrije bal vanaf de rechterkant, genomen door Joost Veurink, kwam op het hoofd van Tom Hallink die de 2-0 binnen knikte. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Dat liep echter toch anders. In de 77e minuut kwam Hulzense Boys op een 2-1 stand door een doelpunt van Danny Schoenmaker.

Het weer was inmiddels omgeslagen. Regen en natte sneeuw teisterden de spelers, terwijl de verlichting werd ontstoken. Gelijk kreeg Kevin Ruiterkamp de kans op 3-1, na een vloeiende aanval via Zorgdrager en Vijfhuizen. Doelman Loohuis redde echter bekwaam.

In de tegenstoot van Hulzen was daar plots de gelijkmaker door Machiel van Keulen die een voorzet vanaf rechts doeltreffend wist af te ronden en de 2-2 op het scorebord bracht, toch wel enigszins tegen de verhouding in. Maar als je ze zelf niet maakt dan scoort de tegenstander meestal wel is immers een oude voetbalwet. Ook deze middag was dat aan de orde.

Toen kwam daar de 89e minuut. Op rechts speelde Roy Zorgdrager zicht vrij en gaf een voorzet uit het boekje. De inkomende Danny Laarman lag ter hoogte van de 16 meter al in duikvlucht en wist laag vliegend vanaf de 5 meter lijn de bal snoeihard binnen te koppen achter doelman Loohuis. Zijn allereerste balcontact deze middag en dan zo’n doelpunt. De Rohorst ontplofte haast in de stand kwam ook na een aantal minuten verlenging geen verandering meer.