TOP verliest en degradeert

Afgelopen zaterdag moest TOP thuis aantreden tegen Noviomagum uit Nijmegen. Afhankelijk van het resultaat van andere teams, kon TOP bij verlies deze speelronde al definitief degraderen. TOP speelde in een ietwat gewijzigde opstelling i.v.m. blessures. Ook bij Noviomagum waren er vergeleken met de wedstrijd die in Nijmegen gespeeld werd, de nodige afwezigen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. de Vries.

Het was Noviomagum die de wedstrijd beter begon en na een paar minuten spelen op een 0-2 voorsprong kwam. TOP kon na vijf minuten iets terug doen door een benutte vrije bal (1-2). Echter was het Noviomagum die duidelijk het voortouw pakte door de voorsprong uit te breiden naar 2-6. Beide ploegen speelden niet groots en TOP probeerde door een time-out de zaken weer op orde te stellen. Dit lukte niet bij TOP en het was Noviomagum die het verschil naar zes doelpunten bracht (3-9). Beide ploegen scoorden de resterende tijd van de eerste helft om en om en zo behield Noviomagum de voorsprong tot aan de rust. Ruststand 7-13.

Bij TOP moest er uit een ander vaatje getapt worden, om nog enigszins zicht te houden op een resultaat. Daar waar TOP meerdere wedstrijden toch echt tegen een veel betere tegenstander speelde, was het krachtsverschil tussen Noviomagum en TOP niet dermate groot, dat er geen resultaat in zou kunnen zitten. In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam TOP goed mee met Noviomagum, maar wist het de achterstand niet te verkleinen (10-16). Aan TOP-zijde werd er meerdere keren gewisseld, maar zorgde het helaas niet voor een ommekeer. Bij een stand van 11-18, tien minuten voor tijd, was het op voor de ploeg van Gert Schorn. Noviomagum speelde wedstrijd goed uit en bepaalde de eindstand op 12-22.

Na de wedstrijd zag men dat Rigtersbleek gewonnen had van Spirit, waardoor TOP nu definitief is gedegradeerd en het volgend jaar weer uitkomt in de 2e klasse.Komend weekend speelt TOP tegen Spirit in Voorthuizen. Aanvang 20:30 uur.