Heren Springendal Set-Up ’65 na vijf sets ten onder

Meer punten maken dan de tegenstander en toch verliezen. Dat overkwam het eerste herenteam van Springendal Set-Up ’65. Ze verloren na een spannende strijd met 3-2 van het laag geklasseerde Scylla uit Wageningen. De Ootmarsummers speelden in de eigen sporthal één van hun mindere wedstrijden. Het ontbrak niet aan inzet, want dat lieten beide teams de gehele wedstrijd zien. De precisie ontbrak bij de thuisclub, zowel in het spel verdelen, de passing en de blokkering. Maar het gevecht leverde, gelet op het scoreverloop, een boeiend confrontatie op voor een regelmatig fel meelevend publiek.

Coach Rob Luyrink begon met Clemens Kempers en Jasper Brouwer op de buitenkant en Jelle Clemens als diagonaal. Spelverdeler Bas Oude Alink zette de lijnen uit en Steven Eertman en Gijs op de Weegh stonden op de voor hen vertrouwde midpositie. Fabian Geerdink is de vaste libero en dat gold uiteraard ook voor deze match. In de eerste set was het allemaal al wat wisselvallig, maar op het einde was het toch Set-Up ’65 dat op het juiste moment toesloeg met een paar knappe aanvallen (25-22). Het publiek maakte zich al op voor een vlotte 4-0 overwinning, maar men kwam bedrogen uit. De tweede set was met 19-25 voor een op dat moment beter spelend Scylla. Het Ootmarsumse team hervond zich in de derde set en walste met 25-13 over Scylla heen.

Ineens liep het en kon de tegenstander met de serve en de aanval continue onder druk worden gezet. “Dan winnen we met 3-1 en is de tweede plaats nog haalbaar,” hoorde je onder de supporters. Ook nu kwam het publiek bedrogen uit, want het ritme stokte en Scylla voelde dat er wat te halen viel in Ootmarsum. Deze set gaf een heel wisselend beeld te zien met prachtige, maar ook matige aanvallen. Mooie reddingen werden afgewisseld met knullige momenten. Scylla bleef overeind en wist in de eindfase belangrijke en mooie punten te maken en zo trok de ploeg uit Wageningen de stand gelijk.

Dus op naar de vijfde set. Het kon in deze beslissende fase echt alle kanten op. Dan weer was het Scylla en dan weer Set-Up ’65 dat een kleine voorsprong wist te bemachtigen. Geen van beide ploegen kon echter een gat slaan en dus was het de ene side-out na de andere. De spanning steeg ook voor het publiek. 13-13, 14-14, 15-15, 16-16 en juist in die fase stokte de aanval en verdween de laatste bal in het net. Scylla won deze set met 16-18 en de wedstrijd met 2-3 en dat was niet eens onverdiend.

Heren 1 is nu een aantal weken vrij om de accu weer op te laden richting de wedstrijd tegen koploper Donitas. Deze is op 3 maart en misschien weet Set-Up ’65 daar wel voor een stunt te zorgen.