Sterk VKC’03 heren maakt het de ongeslagen koploper knap lastig

De heren van VKC’03 speelden afgelopen zaterdag in Leeuwarden tegen de ongeslagen koploper De Orca. De heren van VKC gingen van start zoals de afspraken van te voren zijn gemaakt: de tegenstander onder druk zetten en van hieruit de eigen kansen creëren.

Hier bleek de hoofdmacht uit Leeuwarden geen boodschap aan te hebben en maakten er na 6 minuten al een stand van 4-1 van. Met een 4-2 tussenstand ging de 2e periode van start. Er heerste rust bij VKC’03 en dat is wel eens anders geweest. Al snel werd ook de 4-3 binnen geschoten en de thuisploeg liet langzamerhand blijk van irritaties naar elkander te hebben. Inmiddels was de stand 5-5. De heren uit Tubbergen konden elkaar goed vinden en speelden een plezierige pot. Helaas maakte De Orca net voor het sluiten van de tweede periode doelpunt nr 6.

Bij het wisselen van speelhelft roken de bezoekers dat er wel degelijk een stunt mogelijk was. Al snel wist De Orca de 7-5 te maken maar VKC’03 wist hier prima mee om te gaan en trokken de stand wederom gelijk, 7-7. Een mooie strijd wordt geleverd door beide ploegen in zwembad ‘De Blauwe Golf’ met respect voor de tegenstander. Helaas werd ook deze 3e periode het kantelpunt. De Tubbergenaren wisten hun kansen niet te verzilveren waar het bij De Orca wel ineens ging lopen. Tussenstand na de drie gespeelde periodes: 12-7.

Realistisch werd er gesproken door VKC’03 voordat de laatste periode van start zou gaan. Met opgeheven hoofd het water verlaten en zorgen dat de achterstand niet vergroot zou worden. Kansen werden er zeker wel gecreëerd maar helaas onvoldoende verzilverd. De Orca ging hier uiterst gretig mee om en wist de Tubbergse formatie uiteindelijk het zwijgen op te leggen door uitstekend te counteren. Leeuwarden wist nog 4 keer doel te treffen en VKC nog 2 keer. Eindstand: 16-9.

Doelpunten: Raymond Broenink 2x Rogier Krom 2x Tom ter Wee 2x Rob Kienhuis 2x en Gerben Eertman 1x.