Borhave plaatst zich voor kwartfinale beker

Borhave speelde afgelopen dinsdagavond het bekerduel in de 1/8e finales van de nationale beker. De wedstrijd vond plaats in Wognum tegenstander SEW. De ploeg uit West-Friesland heeft beide competitiewedstrijden van Borhave verloren en lijkt af te stevenen op een plaats in de degradatiepoule. In de beker rekenden de gastvrouwen zich een kans toe het seizoen een positieve wending te geven. Borhave trad aan zonder de zieke Eva Seiger en kon ook geen gebruik maken van jeugdspelers vanwege examenperikelen. Het team uit Twente liet echter geen twijfel bestaan aan de bedoeling om verder te bekeren, alle ingrediënten voor een goed duel.

In de beginfase waren er veel missers, de scores waren zeldzaam. Doelvrouw Eslie Wissink wist zich in die fase te onderscheiden door o.a. drie strafworpen te stoppen. Na twintig minuten spelen was de stand slechts 8-8. Hierna trok Borhave langzamerhand het initiatief naar zich toe, de ploeg liep weg naar de 10-15 ruststand.

Na de pauze leek Borhave snel orde op zaken te stellen. Na 2 minuten stond het 10-18. Maar door missers en fouten van Borhave kreeg SEW de kans de achterstand stapje voor stapje te verkleinen. Halverwege de tweede helft was het 17-21 en nog steeds kwamen de gasten niet uit het foutenfestival. De thuisploeg rook de kans en kwam tot op één doelpunt 21-22, zes minuten voor tijd. Een time-out van Borhave bracht de ommekeer bij de gasten. In de laatste minuten kregen de Twentse dames de wedstrijd volledig terug in handen. Ze liepen toen weg naar de 21-25 Eindstand.

Zaterdag aanstaande, Carnavalszaterdag 10 februari, is promovendus Foreholte uit Voorhout (ZH) om 19.00 te gast in Borne. De datum van de loting van de kwartfinales, en daarmee ook de tegenstander, is maandag 12 februari. De kwartfinales worden gespeeld tussen 13 en 15 maart.

Foto archief: Eline Legtenberg maakte 9 doelpunten @TGFilms