SDO moet zijn meerdere erkennen in Skunk

Afgelopen zaterdag speelde SDO thuis in sporthal ‘De Klaampe’ tegen Skunk. De Westerhaarders hoopten vandaag punten te pakken in het duel met de studenten uit Nijmegen, om zo degradatie te ontlopen. De vorige wedstrijd tegen de Nijmegenaren werd vrij kansloos verloren, na een slechte start. Toch had de ploeg van Jan Nijkamp vertrouwen in een goede afloop.

SDO startte voortvarend aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Niet veel later zat ook het tweede doelpunt erin, 2-0. Na de vak wissel duurde het een tijdje voordat het volgende doelpunt viel. SDO miste de nodige kansen en gaf Skunk zo de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Na 10 minuten was het weer gelijk, 2-2. In het tweede deel van de eerste helft ging het gelijk op. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. In de laatste minuut voor rust benutte een speelster van de bezoekers een vrije bal. Hierdoor gingen de studenten met een 6-7 voorsprong de kleedkamers om te rusten.

In het eerste deel na rust gaf SDO de wedstrijd weg. Skunk sloeg een gat naar 6-12. SDO liep achter de feiten aan en zag de winst door de vingers glippen. Er werd geprobeerd om de achterstand te verkleinen, maar dit lukte niet doordat de bezoekers mee bleven scoren. Het gaatje werd nooit kleiner dan 5 doelpunten verschil. Zo nam Skunk de punten mee naar huis. Einduitslag: 12-19.

Weer geen punten dus voor de Oranjehemden. De ploeg had wel degelijk een kans vandaag, maar gaf de wedstrijd in een paar minuten weg. Na de wedstrijd bereikte de Westerhaarders het nieuws dat concurrent Blauw Zwart een punt had gepakt tegen RDZ. Hierdoor neemt SDO de rode lantaarn over van de Wierdenaren. Met nog 2 wedstrijden te gaan moet de ploeg minimaal 2 punten pakken om directe degradatie te ontlopen. Dit zal niet makkelijk worden, maar niets in onmogelijk. De ploeg hoopt te kunnen stunten tegen de topploegen RDZ en Achilles. De eerste kans is aanstaande zaterdag in Zeist als de ploeg daar speelt tegen RDZ 1. Deze wedstrijd begint om 16:30 uur.