TOP verliest in de eindfase ruim van Spirit

Voor TOP stond afgelopen zaterdag de late uitwedstrijd in Voorthuizen op het programma. Voor TOP stond er niets meer op het spel, maar Spirit strijdt nog voor klasse behoud in de 1e klasse. In de heenwedstrijd wist Spirit net aan het langste eind te trekken door te winnen met 24-25.

Spirit begon sterk aan de wedstrijd door meteen de eerste twee aanvallen om te zetten in een doelpunt. TOP kon pas iets terug doen in de 5e minuut middels een afstandsschot (3-1). Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd, maar hadden ook veel kansen nodig om tot scoren te komen. TOP liet Spirit de voorsprong niet vergroten en doordat beide ploegen om en om scoorden, stond er na tien minuten spelen een stand van 6-5 op het scorebord.

Na deze fase schakelde Spirit een versnelling omhoog en TOP was niet bij machten om Spirit bij te houden, en zodoende liep Spirit uit naar een voorsprong van 9-5. Een time-out een de kant van TOP was nodig om het team weer op scherp te stellen. Dit resulteerde in twee snelle doelpunten aan de kant van TOP (9-7). Spirit wist de voorsprong vast te houden en TOP kon niet meer doen dan bijblijven, totdat vlak voor rust een slechte fase aanbrak voor de Toppers. Binnen een paar minuten breidde Spirit de voorsprong uit naar 14-9 en met deze stand werd ook de rust ingegaan.

TOP begon erg scherp aan de tweede helft door drie keer achter elkaar te scoren en zich zo terugvocht in de wedstrijd (14-12). Spirit wist pas na tien minuten de korf weer te vinden en mede door slecht verdedigend werk aan dan kant van TOP, kon Spirit de voorsprong weer vergroten. Te makkelijk werden doelpunten weggegeven en zo keek TOP na een kwartier spelen in de tweede helft, tegen een achterstand aan van 17-13.

TOP bood weerstand tot 18-15 en daarna brak de fase aan waar TOP de wedstrijd volledig uit handen gaf. Aanvallen werden niet verzilverd en verdedigend liet TOP het lopen, zodat Spirit de wedstrijd kon beslissen. In de resterende tien minuten van de wedstrijd wist TOP geen enkele keer te scoren en leed daardoor een verdiende nederlaag van 26-15.

Komend weekend speelt TOP de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen NKC’51 uit Nijverdal. Aanvang 18:25.