Blauw Zwart verliest en zit in de degradatie wachtkamer

Na de stunt van vorige week tegen RDZ 1, stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie voor Blauw Zwart tegen SkunK 1 op het programma. Vanwege blessures werd er net als vorige week gestart in een aangepaste opstelling.

Direct na het fluit signaal kwam Skunk goed uit de startblokken en zette Blauw Zwart op een achterstand van 2-0. Hierna wist Blauw Zwart zich terug te knokken in de wedstrijd en keek het na 20 minuten tegen een 5-4 achterstand aan. SkunK was de rest van de eerste helft toch iets scherper in het afmaken van de kansen en Blauw Zwart kwam niet meer mee scoren. Hierdoor werd er met een achterstand van 10-4 gerust.

Skunk wist ook in de tweede helft dezelfde lijn door te zetten. Waarin het liet zien over een groter scorend vermogen te bezitten dan Blauw Zwart. Wel wist Blauw Zwart meer te scoren dan in de eerste helft. De wedstrijd eindigde met 26-14 op het scorebord.

Doordat SDO de concurrent van Blauw Zwart in de strijd tegen rechtstreekse degradatie hun een na laatste wedstrijd tegen RDZ niet wist te winnen, maakt Blauw Zwart nog steeds kans op klasse behoud. Als SDO volgende week niet weet te winnen, zal een drie kamp op 17 maart gaan bepalen wie er volgend jaar blijft uitkomen in de 3e klasse.