Jolly Jumpers wint thuis van Lokomotief, de nummer twee

Na een vrij weekend, moesten de Tubbergse dames aan de bak tegen de nummer twee. Elke wedstrijd is belangrijk op dit moment voor de Jolly Jumpers. Op zaterdagavond om 20:15 uur stond de wedstrijd tegen Lokomotief uit Rijswijk op het programma. De vorige wedstrijd tussen Jolly Jumpers en Lokomotief werd nipt door de dames uit Rijswijk gewonnen. De Jumpers moesten dus aan de bak. In het eerste kwart starten de Tubbergse dames twijfelachtig. Je zag dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De Jumpers moesten er even inkomen en het was hier en daar wat rommelig. Er werd niet voor de rebound geknokt, hier maakte Lokomotief gebruik van en scoorde daardoor te makkelijk. Er werd niet goed gecommuniceerd en daardoor bleef Lokomotief goed spelen. Het eerste kwart eindigde in een 15-13 voorsprong voor de thuisploeg.

In het tweede kwart moest Jolly Jumpers wakker geschud worden. Er moest hard geknokt worden door de dames, maar ook Lokomotief bleef hard werken en gaf niet op. Door wat slordige ballen en ongelukkige aanvallen, werd er toch gescoord. In de laatste paar minuten werd er hard gewerkt door de thuisploeg, hier door werd een er verschil van 7 punten gecreëerd in het voordeel van de Jumpers. Ruststand: 31-24.

In de kleedkamer werd er goed als team de verbeterpunten doorgenomen en gezorgd dat de Jumpers als team moesten gaan spelen. Het werkte, er werd veel harder geknokt voor elke bal. De open man werd gevonden en de ballen vielen feilloos door het netje. Lokomotief schrok hiervan en kwamen niet meer in hun spel. Hier maakte Jolly Jumpers goed gebruik van. De verdediging zat dicht en hierdoor kregen de Tubbergse dames vertrouwen, waardoor en een team op het veld stond. Het derde kwart eindigde in een 58-35 voor Jolly Jumpers.

Maar Lokomotief gaf niet op en wilden ook winnen. De dames moesten het nu slim gaan uitspelen en de voorsprong behouden. Lokomotief kwam op gegeven moment nog wel terug, maar Jollky Jumpers hield het hoofd koel en hield de punten in Tubbergen. Er werd met 70-54 gewonnen van de nummer twee.

Jolly Jumpers heeft nu twee vrije weekenden, waardoor de volgende wedstrijd op 11 maart gespeeld wordt. Er wordt dan een gespeelt tegen De Groene Uilen om 16:45 uur in Groningen.

Foto’s: Herman Zandhuis