SDO komt te kort tegen RDZ

Afgelopen zaterdag speelde SDO in Zeist om daar een wedstrijd te spelen tegen RDZ, de nummer twee op de ranglijst. De Westerhaarders hadden nog twee kansen om punten te pakken, om zo directe degradatie te ontlopen. Dit was dus de eerste. De vorige wedstrijd werd in Westerhaar gewonnen door RDZ met 8-15 na een 5-4 ruststand. De eerst helft van die wedstrijd was een goed uitgangspunt voor deze wedstrijd. Jet Naberman, speelster uit de B1, mocht vandaag haar competitiedebuut maken.

Aan het begin van de wedstrijd ging het lang gelijk op. Het was steeds stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. De ene keer pakte RDZ een voorsprong en werd het weer gelijk en een andere keer was het SDO dat de leiding nam, maar ook dan werd het weer gelijk. Zo stond het na een kwartier 6-6. Het was tot dan toe een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Niet veel later was het 7-7.

Toen brak er een fase aan waarin SDO de korf niet meer wist te vinden. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van en liep uit naar 11-7. De bezoekers herstelden zich daarna enigszins, maar konden voor rust het gaatje niet dichten. Hierdoor keek de ploeg van Jan Nijkamp in de rust tegen een 13-9 achterstand aan.

Na rust was het SDO dat opzoek ging naar de aansluiting. Maar het tegenovergestelde gebeurde, RDZ liep juist verder weg bij de Oranjehemden, het werd 17-9. Toch gaven de SDO’ers het niet op en kwamen met sterk spel terug tot 19-15. Toch kwam de ploeg tijd en doelpunten te kort om de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. Eline de Boer, speelster uit de B1, mocht ook nog een aantal minuten invallen, dit was haar debuut in SDO 1. In de slotfase scoorden beide ploegen nog één keer. Zo won de thuisploeg uit Zeist de wedstrijd met 20-16.

Zo ging SDO dus huiswaarts zonder punten, maar met een goed gevoel. De ploeg had goed gepeeld en geknokt, helaas wel zonder resultaat. RDZ was gewoon weg sterker en veel meer ervaren dan de jonge ploeg uit Westerhaar. SDO heeft nu nog een kans om directe degradatie te ontlopen. Dit kan door de volgende wedstrijd te winnen van Achilles. Dit lijkt een moeilijke opgave, maar het kan raar lopen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 10 maart, om 17:15 uur in sporthal ‘De Klaampe’ te Westerhaar.