Topper in Wierden kent geen winnaar

De nummers een en twee tegen elkaar op Het Lageveld in Wierden vormden het décor van de wedstrijd zaterdagmiddag in Wierden en de belangen behoefden geen verdere uitleg. De eerste tien minuten was het aftasten aan beide kanten, vooral niets weggeven het devies. De gasten uit Emmeloord noteerden het eerste gevaar in deze clash toen Arjen Spaan in de 11e minuut zijn vrije trap op de lat zag uiteen spatten en de Wierdenaren daar goed wegkwamen. Dat was twee minuten later ook het geval bij het schot van Ivar Span namens de Boys, dat uitermate nuttig geblokt werd. SVZW deed wat terug via een corner van Karlo Borghuis, helaas kopte John Lubbers onder de bal door. In de 18e minuut dan werd Yessin Maskoul onrechtmatig behandeld binnen de zestien en arbiter Meilink was onverbiddelijk: penalty welke door Ferdi ter Avest beheerst en onhoudbaar werd binnen geschoten 1-0.

De vreugde was echter van korte duur want ook de Emmeloorders kregen een penalty in de 24e minuut na een onnodige tackle van John Lubbers. Aron Strengholt mikte echter op de kruising en kwamen de gastheren ook daar met mazzel weg, maar een minuut later treuzelde John Lubbers te lang met het wegwerken van de bal waarvan Frank Post optimaal profiteerde door de 1-1 simpel te scoren. Het duel ontspon zich daarna zoals in het begin met Flevo Boys in een wat dominantere rol richting de rust. In de 42e minuut zag het talrijke publiek nog een mooie aanval van de thuisploeg over meerdere schijven, een doelpunt bleef echter uit en aldus werd de rust bereikt met een 1-1 gelijke stand in een spannende eerste helft, waarin beide ploegen toonden te willen voetballen en voor de winst te gaan.

Geen wissels na de thee, wel meteen een voorzet van Yessin Maskoul op Deniz Sahbaz, het eindigde in een corner. Zoals ook de twee opeenvolgende hoekschoppen in de 59e minuut van resp. Karlo Borghuis en Ferdi ter Avest geen resultaat opleverden. Dat was een minuut later bijna wel het geval aan de andere kant toen Madih Doufikar SVZW goalie Jens Veldwachter in de korte hoek probeerde te verschalken, het bleef bij een corner. In deze periode had de thuisploeg het even moeilijk en toch was het in de 70e minuut Ferdi ter Avest die bijna scoorde, een corner was wat restte en met een volley moet je natuurlijk een beetje geluk hebben, Ferdi ter Avest hield er opnieuw een corner aan over. SVZW trainer Philip Agteres (foto) paste een kwartier voor tijd de enige wissel toe in deze ontmoeting der titanen: Sten Knol maakte plaats voor Dries Buimer en meteen daarna begon Burak Basut (foto r.) aan een indrukwekkende solo maar omdat Yessin Maskoul struikelde leverde het niet de oh zo gewenste voorsprong op.

Flevo Boys juichte reeds in de 82e minuut voor diezelfde vurig gewenste voorsprong, echter het doelpunt van Madih Doufikar werd door de goed leidende scheids afgekeurd en bleef het 1-1. Het snoeiharde schot even later van Ferdi ter Avest werd door een Flevo Boys verdediger weggekopt, die dat moest bekopen met een knock-out maar gelukkig na enig opknapwerk wel verder kon. Vlak voor tijd werd het schot van aanvoerder Aran Nijboer een prooi voor de Wierdense doelman en was het slotakkoord voor diens collega aan de andere kant door in de 90e minuut zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden. Eindstand derhalve 1-1 in een enerverend en spannend duel tussen twee elftallen die aanvallend wilden voetballen met Flevo Boys als iets bovenliggende partij en de morele winnaar.