Langeveen thuis ruim langs Phenix

In de vrieskou werd vanmiddag door Langeveen voor de tweede wedstrijd na de winterstop tegen Phenix. De eerste wedstrijd ging verloren, maar op de getoonde vechtlust kan worden doorgebouwd. In het eerste halfuur kwam Langeveen niet aan het voetballen. Phenix ontregelde voornamelijk het spel.

Na balverlies aan Langeveense kant werd de spits van Phenix alleen voor de keeper gezet. Hij schoot in de lange hoek de 0-1 binnen. Gedurende de eerste helft rechtte Langeveen de rug en kwam aan het voetballen. Nick Lohuis speelde een diepe bal op Wessel Waaijer en hij schoot de bal onberispelijk in de korte hoek binnen. 1-1 was ook de ruststand.

Na rust ging Langeveen door met het betere spel. Goed doorzetten van Niels Vrerink leverde balbezit op. Met een steekpass zette hij Roy van de Aast alleen voor de keeper. Met een koele schuiver zette hij de 2-1 op het scorebord. Kort daarna kwam Phenix met 10 man te staan na een tweede gele kaart. Oudgediende Alwin Buter gaf in het laatste kwartier twee assists op Wessel Waaijer en Stan Mensen. Helaas bleven er nog een aantal grote kansen onbenut. Eindstand 4-1.