STEVO bindt NEC met 3-0 aan de zegekar

Er viel eindelijk weer eens wat te juichen voor de STEVO aanhang, zondagmiddag op het kunstgrasveld van de Peuverweide. Het eerste elftal versloeg de amateurs van NEC ruim met 3-0. De Nijmegenaren werd geen meter ruimte gegund en STEVO zat er de hele wedstrijd bovenop. De uitslag had eigenlijk veel hoger moeten uitvallen, gezien de kansen die STEVO zich gedurende het treffen creëerde.

Twee mogelijkheden kreeg NEC welgeteld  in negentig minuten voetbal en dat zegt al veel over STEVO deze middag. Het vertoonde spel van STEVO geeft bovendien hoop voor het verdere verloop van deze competitie. Al in de tweede minuut van de wedstrijd had Niels Wigger de openingstreffer op de voet. Uit zijn vrije trap wist de keeper van NEC maar net met zijn vingers de bal naast het doel te tikken. STEVO bleef gevaarlijk en nadat Roy Wigger zich met zijn kans eerst nog geen raad wist, was het in de 10e minuut wel raak. Niels Wigger schoot in eerste instantie de bal op de keeper, maar uit de afgeslagen bal wist Roy het leer alsnog tussen de palen te schieten, 1-0.

Even later konden de handen al weer de lucht in bij de STEVO-supporters. Uit een snelle aanval over Roy Wigger en diens breedtepass op de zestien meter, scoorde Ingmar Reinerink. Wat een weelde de 2-0 al zo vroeg al in de wedstrijd. STEVO bleef doorgaan met prima voetbal en creëerde opnieuw een prima kans, zonder succes, via Hans Brunninkhuis. Dat de 3-0 nog voor rust viel was een logisch gevolg van wat STEVO op de mat legde. Niels Wigger gaf de bal prima door het centrum aan Roy Wigger, die deze bekeken over de uitkomende keeper van NEC stiftte.

De 3-0 voorsprong was geheel niet geflatteerd op dat moment en had bij rust zelfs nog hoger kunnen zijn als Niels Wigger geen pech had gehad met zijn bal op de lat en Hans Bruninkhuis de bal niet had geaaid maar vol op doel had geschoten. STEVO begon ook goed aan de tweede helft. Niels Wigger kopte de bal net naast uit een corner. Even later schoot NEC bijna in eigen goal. De Nijmegenaren hadden duidelijk hun dag niet in tegenstelling tot STEVO. Het was alleen jammer dat de vele uitgespeelde kansen van de thuisploeg niet in meer doelpunten werden omgezet.