Benauwde overwinning heren WVC Volley

Afgelopen zaterdag hadden de heren van WVC een wedstrijd in Schalkhaar tegen het tweede team van Avior. In de vorige ontmoeting waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na een goede warming-up werd er begonnen aan de eerste set. Na een kleine achterstand werd al snel een voorsprong genomen door WVC. Ondanks dat er slordig gespeeld werd door WVC deze set toch gewonnen met duidelijke cijfers 13-25. De tweede set begon WVC net als in de eerste set, echter werd nu de achterstand niet goed weggewerkt en door een aantal mindere passes werd de set met 25-21 verloren.

In de derde set werd het spel er niet veel beter op. Ook deze set werd er wisselvallig gespeeld (dit bleek een thema te zijn binnen de vereniging). De gehele set gingen beide teams gelijk op en uiteindelijk trok WVC aan het kortste eind. Met 25-23 werd ook deze set verloren. In de vierde set moest dan toch duidelijk gemaakt worden dat WVC niet voor verlies naar Schalkhaar was gekomen. Het spelsysteem werd iets aangepast en door een aantal sterke service beurten werd een ruime voorsprong genomen. Uiteindelijk werd deze set met 12-25 gewonnen.

Met een 2-2 tussenstand moest de beslissing gemaakt worden in de vijfde en laatste set. In het begin van de laatste set had Avior de overhand, na de wissel van speelhelft was het toch WVC dat het voordeel pakte. Uiteindelijk wist WVC de goede lijn van de vierde set door te zetten en de set met 9-15 te winnen. Waarmee een 2-3 overwinning weer behaald is.

Met 2 wedstrijden minder dan de koplopers staat WVC Volley HS1 nu 7de in de derde divisie. In de komende week spelen de mannen van WVC  weer een tweetal wedstrijden. De eerste is op maandag 12 februari tegen O.M.S. in Putten. Dit is een wedstrijd voor een plaats in de kwartfinale van de regiobeker. Dan op vrijdag 16 februari speelt WVC HS1 thuis tegen Webton Hengelo  2.