Blauw Zwart stunt en tankt zelfvertrouwen

Na de verloren degradatiekraker van vorige tegen KIOS ’45 , stond afgelopen zaterdag voor Blauw Zwart de thuiswedstrijd tegen RDZ op het programma. Tijdens de eerdere ontmoeting tussen de twee verloor Blauw Zwart kansloos met 23-8. Deze keer was het zaak om het RDZ zo moeilijk mogelijk te maken en zo eventueel te stunten.

Wegens enkele blessures werd gestart in een aangepaste opstelling. Ondanks dit feit was het Blauw Zwart die het scherpst begon en het voortouw in de wedstrijd nam, met als resultaat een 2-0 voorsprong. RDZ leek hierdoor wakker geschut en kwam zo terug tot een 2-6 voorsprong. Zoals vaker dit seizoen gaf de ploeg van Marco Groothuis zich niet gewonnen, hield het hoofd koel en kwam terug in de flow om zo weer tot 6-6 aan te sluiten. Nog één opleving van RDZ zorgde er desondanks voor dat er met 6-9 gerust werd.

Na rust pakte Blauw Zwart het snel op, begon de opgelegde kansen af te maken en werd het stuivertje wisselen qua scores. RDZ had het vizier niet zo op scherp als de vorige ontmoeting en Blauw Zwart voelde dat er iets te halen viel. Strijdend voor elke bal en elk doelpunt kwamen de Wierdenaren maar niet op voorsprong. Kort voor tijd stond er zelfs 13-15 op het scorebord. Een hectische slotfase brak aan, Blauw Zwart voelde dat er een stunt in de lucht hing en greep deze mogelijk met 2 handen aan. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Sem Timpert koelbloedig een strafworp te scoren om zo de wedstrijd op 15-15 te beslissen.

Al met al een terecht punt, dat als teamprestatie beleefd en gevierd werd. Door dit punt, staat Blauw Zwart nu 1 punt boven hekkensluiter SDO, waardoor SDO moet winnen om directe degradatie nog te ontlopen. Het ontlopen van een 3-kamp voor handhaving is voor Blauw Zwart niet meer mogelijk, dus het gepakte punt zorgt voor een goede dosis zelfvertrouwen richting dit eventuele 3-kamp. Volgende week reizen de Wierdenaren af naar Nijmegen om daar deze goede lijn door te zetten tegen de studenten van Skunk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer