Bon Boys gaf zondag niet thuis bij WSV: 2-0 nederlaag

Nog geen anderhalve week na de geweldige bekerzege op SVZW keerde Bon Boys met donderend geraas terug op aarde. Het eerste elftal speelde zondag in Apeldoorn een teleurstellende wedstrijd, waarin het zichzelf meerdere keren in de vingers sneed. ,,Het heeft er eigenlijk vanaf het begin niet ingezeten”, oordeelt trainer Berthil ter Avest. Dat Bon Boys in de beginfase niet bij de les was, was opvallend, omdat iedereen er van op de hoogte was dat er bij WSV een trainerswissel had plaatsgevonden. En dus kon je een agressieve thuisploeg verwachten. Dat was ook het geval, maar Bon Boys liet het allemaal veel te gemakkelijk gebeuren. Teveel spelers bleven onder hun niveau, en daar kwam nog eens bij dat er ook een aantal cruciale momenten waren die allemaal in het nadeel van de bezoekers uitpakten.

Maar ook dat had Bon Boys voor een deel zelf de hand in. Neem de 1-0, die viel nadat de eerste storm van WSV was gaan liggen. Het was een hoogst ongelukkig moment van doelman Stefan Busschers. De doelman, die in de beginfase Bon Boys een paar keer had behoed voor een achterstand, wilde een onschuldige bal binnenhouden, maar per ongeluk rolde de bal via de onderkant van de schoen weer het veld in. De verbaasde speler van WSV kon de bal vervolgens zomaar in het lege doel schuiven: 1-0. Hoewel de totstandkoming knullig was, was die voorsprong wel verdiend.

Na rust probeerde het wakker geschudde Bon Boys de bakens te verzetten, en het had wellicht allemaal anders kunnen aflopen als de scheidsrechter na een duidelijke overtreding op Tayfun Hazir had gedaan was hij moest doen: een penalty geven aan de bezoekers en rood voor de keeper. Maar in plaats daarvan deed hij helemaal niets. Achteraf een zeer belangrijk moment met grote gevolgen. Als antwoord op dat onrecht werd Bon Boys agressiever, maar het was WSV dat na een goede aanval de 2-0 scoorde.

Even later kreeg Bon Boys alsnog een strafschop na een handsbal, die de verdediger van WSV moest bekopen met een rode kaart. Maar geheel in de stijl van de ‘net-niet-middag’ overkwam Milan Bultman iets wat niet vaak gebeurd: hij miste namelijk vanaf elf meter. Het was typerend voor de middag, want stel dat het 2-1 was geworden, dan had de ploeg nog volop tijd gehad voor de jacht op de gelijkmaker. Nu zette Bon Boys nog wel alles op alles en het kreeg ook legio mogelijkheden, maar dit was zo’n middag waarop alles de verkeerde kant opviel. En dat had de zo vaak geroemde ploeg volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg gaf in Apeldoorn niet thuis en dat werd keihard afgestraft.

(foto archief)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer