Dames OZ&PC beginnen niet goed, maar winen wel

Aan het begin van de wedstrijd speelden de dames van OZ&PC bij WZC niet goed. Vooral in de aanval was het allemaal erg tam en echt gevaarlijk wist OZ&PC dan ook niet te worden. Maar ondanks dat OZ&PC zeker niet goed speelde wist ook WZC deze periode niet heel veel gevaar te stichten. Wel wist WZC tot 2x toe een “manmeer” situatie succesvol af te ronden om zo op een 2-0 voorsprong te komen. Het duurde tot diep in de 1e periode voordat OZ&PC hier wat tegenover wist te zetten door ook een “manmeer” af te maken. 2-1 na 8 minuten spelen.

Het meest opvallende feit van de 2e periode was waarschijnlijk dat in deze periode de pas 14 jarige Jonne Moekotte (foto) haar eerste officiële speelminuten maakte bij de hoofdmacht van OZ&PC. En dit deed ze op een zeer verdienstelijke wijze, een paar mooie verdedigende actie en ook in de aanval hield ze zich goed staande. Verder was de 2e periode eigenlijk niet veel anders dan de 1e. Hoewel OZ&PC steeds meer de boventoon begon te voeren was het niveau nog steeds niet om over te pochen. Het ontbrak OZ&PC vooral aan snelheid en overtuiging om echt goede kansen te creëren en af te maken.

Het was dan ook deze periode weer eerst de thuisploeg die het net wist te vinden en zo op 3-1 voorsprong kwam. Wel was dit ook meteen zo ongeveer de enige echte wapenfeit van WZC deze periode aangezien OZ&PC steeds beter wist om te gaan met de 2 sterkste speelster van WZC waardoor deze minder en minder in het spel voorkwamen. OZ&PC wist aan de andere kant ook 1x tot scoren te komen waardoor er halverwege een 3-2 stand was bereikt.

Bij OZ&PC werd ondertussen het slechte spel aan van alles en nog wat verweten, de jury, de tegenstander, de scheidsrechter en ga zo maar door. Maar tijdens de 5 minuten pauze tussen het 2 en 3 part werd even duidelijk gemaakt dat er maar 1 reden was voor het slechte spel van OZ&PC en dat was dat OZ&PC zelf verzaakte. Toen dit eenmaal was doorgedrongen wist OZ&PC onder aanvoering van een ontketende Ellen Rödel eindelijk het gaspedaal wat meer in te drukken. Op alle fronten werd OZ&PC feller en scherper. Vooral in de verdediging had OZ&PC WZC volledig in de tang. Zelfs 4 manminder situaties werden zonder enige moeite weerstaan. En doordat ook in de omschakeling er nu veel meer snelheid werd getoond door OZ&PC werden er ook meer kansen gecreëerd hiervan gingen er “slechts” 4 in de periode maar er stond eindelijk een voorsprong op het bord voor OZ&PC, 3-6.

In de laatst periode bleef OZ&PC in een hoger tempo spelen dan WZC en dit leverde dan ook een ruime hoeveelheid kansen op, hiervan werden er 7 verzilverd. In de verdediging was er echter af en toe sprake van wat foutjes in de communicatie waardoor WZC ook 3x wist te scoren maar hiermee kwam de overwinning van OZ&PC geen moment meer in gevaar. Met een 6-13 eindstand gingen de punten mee terug naar Oldenzaal.

Ondanks de slechte eerste 2 periode wist OZ&PC zich toch goed te herpakken in het 2e deel van de wedstrijd waarmee de ploeg toch met een goed gevoel het water wist uit te stappen. Volgende week speelt OZ&PC niet ivm het carnaval maar zaterdag 17 februari wordt er gespeeld tegen Waterpolo Den Haag. Voor OZ&PC wederom een kans om weer eens 4 perioden lang een constant niveau te behalen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer