Dames OZ&PC thuis ruim langs WP Den Haag

Afgelopen weken werd de dames selectie van OZ&PC geplaagd door de griep epidemie die al een behoorlijke tijd in Nederland heerst. Hierdoor moest OZ&PC dit weekend aantreden met een verre van fit team. Dit is OZ&PC dit seizoen al een keer eerder overkomen, op 18 november in Den Haag was ook een aanzienlijk deel van de selectie niet 100% fit. En wat wil het toeval ook dit maal was Waterpolo Den Haag (WPDH) de tegenstander al werd de wedstrijd dit maal gespeeld in Oldenzaal. Ondanks de fysieke malheur wist OZ&PC toch de 3 punten in Oldenzaal te houden. Er werd een duidelijke 11-5 overwinning binnen gehaald door OZ&PC maar mooi was de wedstrijd zeker niet.

Het begin van de wedstrijd was het vooral even kijken hoe de fysieke vorm was voor OZ&PC maar ook was het voor beide ploegen even aftasten wat allemaal wel en niet mocht van het arbitrale duo. Anders dan in de meeste andere wedstrijden werd er veel gefloten voor (lichte) aanvallende fouten. Dit maakte het begin van de wedstrijd vooral erg rommelig. In deze fase was het WPDH dat de score wist te openen en middels een manmeer zelfs kansen had op een 0-2 voorsprong maar nadat deze manmeer was weerstaan wist OZ&PC in een snelle contra de stand op gelijke hoogte te brengen. Hierna wist OZ&PC ook even een voorsprong te pakken maar er kon niet voorkomen dat de chaotische 1e periode met een 2-2 gelijke stand werd beëindigd.

Direct aan het begin van de 2e periode wist O&PC echter toch weer op voorsprong te komen, 3-2 en later zelfs 4-2. Toch was ook nu het aantal aanvallende fouten van OZ&PC veel te hoog waardoor WPDH telkens kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. De 4-3 werd gemaakt en nadat OZ&PC het gat weer 2 wist te maken werd ook de 5-4 weggeven in de 2e periode.In de lange pauze tussen het 2e en 3e part werd benadrukt dat er aanvallend meer rust in het spel moest komen, als die overtredingen eruit zouden worden gehaald dan moest de overwinning binnen te halen zijn.

Dit lukte OZ&PC goed al werd het aanvalsspel hierdoor af en toe wel iets te statisch en dus voorspelbaal. Maar OZ&PC kreeg geen aanvallende fouten meer tegen en hierdoor waren er voor WPDH ook bijna geen kansen meer op een contra. En als het op verdedigen van lange aanvallen aan kwam had OZ&PC de zaakjes goed voor elkaar. OZ&PC wist namelijk ruim 15 minuten het eigen doel schoon te houden, pas 46 seconden voor het eind van de wedstrijd wist WPDH weer een keer het net te vinden. In de tussentijd wist OZ&PC wel een aantal keer te scoren. En hoewel het de hele wedstrijd lastig bleek voor OZ&PC om een goede aanval op te zetten werd de 3e periode met 4-0 gewonnen en in het 4e part wist OZ&PC ook nog 2x te scoren alvorens WPDH bij een 11-4 stand dan dat laatste doelpunt wist te maken en zo de 11-5 eindstand op het scorebord zette.

 Het was zeker niet de mooiste of beste wedstrijd van het seizoen voor OZ&PC maar met hard werken werden er toch 3 punten gepakt. Wat dat betreft was het wel fijn dat er ook gewonnen kan worden als het niet loopt. Daarmee kan OZ&PC met een goed gevoel toewerken naar het treffen met de Vennen volgende week.

Periodestanden: 2-2, 3-2, 4-0, 2-1. Doelpunten: Annet Hageman 3x, Ellen Rödel 3x, Wendy Bosma 2x, Jolien van Eerden, Chantal Brouwer en Sanne Nordkamp allen 1x.

Foto’s archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer