Dames OZ&PC winnen voor de derde keer op rij

Voor OZ&PC stond dit weekend in eigen huis het 3e treffen met de Vennen uit Dongen op het programma. Dat tegen de, nog puntloze, hekkensluiter gewonnen zou worden stond voor aanvang eigenlijk al wel vast. Voor OZ&PC was het dan ook zaak om de uitdaging uit andere hoek te zoeken. Één van die uitdagingen was het aantal tegendoelpunten beduidend lager te houden dan in de vorige ontmoeting, deze eindigde destijds in 18-10. Op het aantal gemaakte doelpunten was dus niet zoveel aan te merken maar 10 tegengoals waren er toch echt teveel. Dat het ditmaal 16-6 werd stemde OZ&PC dan ook meer tevreden.

Vooraf had OZ&PC 2 speerpunten. De 1e periode mochten er geen tegendoelpunten vallen en in de aanval moest er vanaf seconde 1 een hoog tempo worden gespeeld. Dit laatste liet OZ&PC in de eerste 4 minuten volledig na, pas na een time-out gingen de oldenzaalse dames in een hogere versnelling spelen en werd OZ&PC ook met regelmaat echt gevaarlijk. De nul wist OZ&PC deze periode te houden maar dat het zelf slechts 2x tot scoren wist te komen was wel ver onder de maat.

In de 2e periode wist OZ&PC al na 13 seconden de voorsprong uit te bouwen naar 3. Hierna wist echter ook de Vennen op het scorebord te komen door een fout in de communicatie in de verdediging bij OZ&PC. En niet veel later wisten de bezoekers zelfs terug te komen tot 3-2. Hierna was het echter OZ&PC die het gaspedaal weer verder indrukte en 3x op rij wist te scoren. In deze periode wist OZ&PC keepster Dyonne Nijhuis een strafworp te pakken en meteen daaruit Kari Ankoné te lanceren om zo de 6-2 te maken. Uiteindelijk werd de 2e periode afgesloten met een 7-3 stand.

In de 3e periode liet OZ&PC zien zowel aanvallend als verdedigend de bovenliggende partij te zijn. Veel aanvallen van de Vennen werden al onschadelijk gemaakt voor er überhaupt een doelpoging kon worden ondernomen en de pogingen die werden goed naar 1 kant geleid waardoor ze vaak een makkelijke prooi waren voor de oldenzaalse keepster. Aan de andere kant liet OZ&PC deze periode zien dat de ploeg in staat is om goede, gevarieerde aanvallen op te zetten waardoor de Vennen maar moeilijk een antwoord kon vinden op het oldenzaalse offensief. Ook deze periode wist OZ&PC 5x tot scoren te komen (dit hadden er misschien wel meer moeten zijn) en met slechts 1 tegentreffer kon OZ&PC met een comfortabele 12-4 voorsprong het laatste kwart in gaan.

In deze laatste periode was OZ&PC, mede door deze voorsprong, toch iets minder geconcentreerd dan in de vorige periode. Met name in de afronding was het allemaal net iets minder zuiver en ook verdedigend liet de ploeg wat meer steekjes vallen. Er was voor OZ&PC natuurlijk ook niet zoveel meer om voor te spelen en dus werd de wedstrijd lekker uitgespeeld. Deze laatste periode werd wel gewonnen door OZ&PC met 4-2 waardoor de eindstand van 16-6 werd bereikt.

Met drie overwinningen op rij kan OZ&PC zich nu gaan opmaken voor een tweeluik me het sterke PSV. Volgende week zaterdag komen de eindhovenaren op bezoek in Oldenzaal, dan hoopt OZ&PC op een kleine stunt en zo de goede reeks voort te zetten

Periodestanden: 2-0, 5-3, 5-1 en 4-2. Doelpunten: Kari Ankoné 5x, Chantal Brouwer 3x, Aniek Giesselink 2, Wendy Bosma 2, Jessie Heerink 2x, Carien Kienhuis en Sanne Nordkamp beiden 1x.

Foto’s: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer