Dames Set-Up’65 winnen en staan nu voorlopig zesde

Springendal Set-Up’65 heeft zaterdagavond een belangrijke 2-3 overwinning behaald op VC Weert. Door deze overwinning staat de ploeg uit Ootmarsum nu voorlopig op de zesde plaats de plek die aan het eind van de reguliere competitie recht geeft op het spelen in de kampioenspoule.

De ploeg van Lesley de Jonge leek aanvankelijk een gemakkelijke avond tegemoet te gaan en stond in de eerste set al snel op een 13-21 voorsprong. Even later was door een serve serie de set weer helemaal open, 20-21, maar uiteindelijk ging de winst toch naar de ploeg uit Ootmarsum met 21-25.

Ook in de tweede set hadden de gasten problemen met de opslag van de thuisclub en moest die dan ook afgeven met 25-16. In de derde set herstelde Set-Up’65 zich prima en trok deze overtuigend me 17-25 naar zich toe. De vierde set was echter weer voor de thuisclub, 25-16, waardoor een beslissende vijfde set nodig was. In deze set bewees de ploeg uit Ootmarsum toch haar klasse en trok met 8-15 aan het langste eind.

Springendal Set-Up’65 staat nu zesde en heeft twee punten meer dan concurrent Flynth Fast, dat vanmiddag thuis met 1-3 verloor van Regio Zwolle, dat zich reeds geplaatst heeft voor de kampioenspoule. Volgende week, de laatste ronde van de reguliere competitie, speelt Set-Up’65 thuis tegen Peelpush en moet Flynth Fast naar VC Sneek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer