Dames VKC’03 pakken eindelijk drie punten

De dames hadden van VKC’03 wat goed te maken tegen Aquapoldro uit Apeldoorn. De uitwedstrijd in Apeldoorn werd met 11-10 verloren. Dus vandaag, zaterdag waren de dames er op gebrand om de punten in Tubbergen te houden. Vanaf het begin werd er vol press gespeeld, en werd er goed ingezwommen. Dit resulteerde direct in goede en uitgespeelde aanvallen. Sophie Derkman kon het eerste doelpunt op haar naam schrijven. Goed voorbeeld doet volgen en ook Marly Stopel wist het net te raken. Door een foutieve uitsluiting aan de kant van Aquapoldro kreeg VKC ook nog een 5 meter, deze werd benut waardoor de voorsprong aan de Tubbergse kant bleef. Door een aantal goed geplaatste schoten van de Apeldoornse wisten ze toch de aansluiting te houden.

De tweede periode begon met een voorsprong van 5-4 voor VKC. Het was een gelijkwaardige opgaande 2e periode. Alleen de aanvallen aan Vkc kant werden niet juist afgerond. Ballen raakten de lat en paal, maar het net werd niet meer gevonden. Aquapoldro wist daarentegen het net wel te vinden en nam hiermee de voorsprong over 5-6. In de derde periode werd iedereen op scherp gezet. De winst kon binnen gehaald worden, maar dan moest er wel vol voor geknokt worden. Veel werd er ingezwommen en alle gezichten stonden dezelfde kant op. In deze periode moest er veel worden gezwommen, bij beide teams werden de aanvallen niet afgerond. Uiteindelijk wisten beide teams 2x te scoren deze periode.

VKC keek bij het ingaan van de laatste periode dus nog steeds tegen een achterstand aan 7-8. Iedereen was er op gebrand deze punten in Tubbergen te houden. Aanvallen werden goed opgezet en op kracht en karakter werden hieruit doelpunten gescoord. In een, voor publiek, bloedstollende laatste periode wist VKC de winst naar zich toe te trekken. Met een 10-9 blijven eindelijk de 3 punten in Tubbergen.

Doelpuntenmakers: Marly Stopel 4x, Sophie Derkman 2x, Marie-Clair Ottenhof 2x en Laurissa Krom en Joy Bekker elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer