Dames WVC pakken vijf punten en lopen verder uit

Afgelopen zaterdag speelden de dames van WVC in Nijmegen tegen die van Pegasus, de nummer 9 tegen de nummer 1 van de competitie. In de eerste set begonnen de dames uit Wierden sterk en lieten ze zien waarom zij koploper zijn in de competitie. Snel spel en een goede verdediging zorgden direct voor een voorsprong. De Wierdense dames wisten deze voorsprong de gehele set vast te houden. Ondanks enkele discutabele beslissingen van het scheidsrechters duo wist WVC D1 deze set te winnen met 20-25.

In de tweede set waren de beide teams tot ongeveer 10 punten aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op en aan beide kanten werd er sterk geserveerd. De coach van Wierden, Frank van den Noort, wilde een voorsprong uitbouwen en bracht een andere spelverdeler in, Daisy van Rosmalen. Toch lukte het de dames uit Wierden niet om de stand naar zich toe te trekken. Integendeel, de dames uit Nijmegen liepen verder uit in de set. Op 21-14 leek de set gespeeld, de dames van Wierden bleven er voor vechten, maar niks leek te lukken. Lisette Ottenschot kwam voor WVC aan serve en wist de dames uit Nijmegen toch onder druk te zetten, na een goede serve serie stond de stand op 22-20 en daarmee deed WVC toch weer mee in de set. Aan het einde van de tweede set werd het dus nog spannend. Pegasus bracht nog een dubbele wissel in, maar de dames uit Wierden wisten toch aan het langste eind te trekken en zij wonnen ook de tweede set met 24-26.

Net als in de eerste twee sets werd de derde set gestart met Femke ter Harmsel, Kira Schorn, Leonie van den Noort, Ruth Jansen, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Lisette Ottenschot. Deze set liep de stand wederom gelijk op, tot halverwege de set wisten de teams om en om punten te maken. Op 15-14 kwam Daisy van Rosmalen in het veld voor Femke ter Harmsel. Met een goede serveserie van Leonie van den Noort liepen de dames uit Wierden uit op Pegasus. Het vertrouwen leek weer terug bij de dames van WVC en zij hebben ook de derde set gewonnen met 21-25.

In de vierde set begon WVC sterk, een goede serve serie van Ruth Jansen zorgde direct voor een goede voorsprong. Al snel werd Eline Vunderink ingebracht voor Lisette Ottenschot en met hard werken bouwden de dames uit Wierden de voorsprong uit. Pegasus kwam halverwege de vierde set nog terug door een goede serve serie en een aantal fouten aan Wierdense kant. Ondanks dat de dames uit Nijmegen terug kwamen in de vierde set lieten de Wierdense dames zien dat ze niet voor niks bovenaan in de tweede divisie staan. Met snel spel en een goede verdediging waren de dames van WVC een maatje groter. Op een stand van 16-24 liet Kira Schorn, libero van WVC, nog even zien waar het gat lag in het veld van Pegasus en scoorde daarmee het winnende punt.

De dames van WVC nemen de 5 punten dus mee terug naar Wierden. En omdat de concurrenten de punten lieten liggen heeft WVC de voorsprong als koploper nog verder uitgebouwd. Aanstaande donderdag, 8 februari, speelt WVC D1 een inhaalwedstrijd om 20:30 uur in ’t Dikken in Wierden tegen Boemerang uit Eibergen.