Druk thuisweekend Peatminers

Peatminers had een druk thuisweekend. Jong en oud, iedere ploeg moest aan de slag. Hoe hebben de teams het gemaakt? Een rondje langs de velden.

Peatminers J12-1 – W.S.V. J12-1: 44-53

Afgelopen weekend speelde het eerste jongens U12 team van Peatminers hun tweede en laatste wedstrijd dit seizoen tegen WSV uit Apeldoorn. Enkele weken terug hadden ze uitwedstrijd overtuigend gewonnen, dus iedereen was gerust op de 2 punten.

Niets bleek echter minder waar te zijn. Vanaf de eerste minuut keken de jongens uit Vriezenveen al tegen een achterstand aan en de gehele wedstrijd daarna was het stuivertje wisselen. De Vriezenveners kwamen op geen enkel moment in hun gebruikelijke spel. Waar ze hun wedstrijden normaal winnen met goed verdedigen en samenspel, zag men dat deze avond maar weinig terug.

In de 7de periode hadden de Peatminers nog een kleine opleving, waarbij ze zelfs weer even voor kwamen te staan, echter in de achtste en laatste periode maakten de spelers van WSV nog een eindsprint waardoor de winstpunten mee gingen naar Apeldoorn.

Peatminers V12-1 – Picker Reds X12: 50-20

Vanaf de sprongbal stonden de meiden op scherp. Verdedigend waren ze goed bij de les. Met een snelle omschakeling werd Picker Reds keer op keer verrast. Zo stond het na drie periodes al 26-8. Picker Reds wist vanaf de 4e periode de fastbreak beter af te stoppen, maar kwam zelf ook nauwelijks aan scoren toe. Zo stond er na een bijna foutloze eerste helft een ruststand van 27-10 op het bord. Na de rust was het beeld niet anders. Met een ijzersterke defense hielden de meiden de tegenstander bijna 10 minuten weg bij de basket. Zelf scoorden ze flink met slimme passes en uit mooie aanvallen. Daarmee brachten ze de eindstand op 50-20.

Peatminers X12-2 – Jolly Jumpers V12-1: 61-33

De meiden mochten na de overwinning van 2 weken geleden het nogmaals opnemen tegen de Jolly Jumpers en deden dit wederom met maximale inzet. Al na 2 periodes was de voorsprong groot en werd de focus gelegd op de goede opzet van de aanval, het samenspel en ontwikkeling in de verbetering van de verdediging. Voor de meiden een leerzame wedstrijd met uiteraard een welverdiende overwinning!

Peatminers V18-1 – Kikkers V18-1: 108-40

Afgelopen vrijdag moesten de meiden van U18 tegen de meiden van kikkers spelen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Peatminers er op gebrand was om te winnen van Kikkers. In de aanval lieten de meiden mooie dingen zien in het samenspel en werden er ook mooie individuele acties gemaakt. Doordat de aanvallen goed liepen en de verdediging goed stond kwam kikkers weinig aan scoren toe. Zo gingen we de rust in met een voorsprong van 61-21. Na de rust is deze voorsprong alleen nog maar verder uitbereid en was Peatminers er op gebrand om de 100 punten te halen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer