Dure nederlaag Amicitia

Na het gelijkspel van vorige week stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen op het programma. De opdracht voor de thuisploeg was duidelijk; wil je nog mee doen voor het kampioenschap, dan moest er van deze lastige tegenstander gewonnen worden. Na een niet al te scherp begin van Amicitia stond er al snel een 1-5 achterstand op het toen nog functionerende scorebord. De ploeg wist zichzelf te herpakken door zelf vier keer op rij te scoren; 5-5

Er volgde een slechte fase voor beide ploegen waarin om en om werd gescoord. Door een aantal goede schoten aan de kant van Amicitia ontstond er dan toch een voorsprong van drie doelpunten. Tussenstand 11-8. Voor rust lukte het de ploeg uit Kampen toch om dichterbij te komen, dit resulteerde in een ruststand van 12-11

Na rust viel echter het eerste doelpunt aan de kant van de uitploeg. Het lukte de ploeg uit Vriezenveen om de voorsprong terug te pakken, 14-12. Er brak opnieuw een periode aan waarin beide ploegen om en om scoorden. Amicitia wist de voorsprong uit te breiden naar 3 doelpunten, stand 18-15. Na deze tussenstand brak er een slechte en ongeïnspireerde fase aan van de ploeg uit Vriezenveen, waarin Wit-Blauw scherper was en de thuisploeg over zich heen liet lopen. De doelpunten bleven vallen aan de kant van de Wit-Blauw en dit resulteerde in een eindstand van 22-24. Daarmee liet Amicitia dure punten liggen. Een onnodige nederlaag waardoor er voor de ploeg uit Vriezenveen niets meer op het spel staat.