En opnieuw staat FC Twente met lege handen

FC Twente heeft voor de negende keer op rij onder Gertjan Verbeek niet weten te winnen. In de Galgenwaard verloren de Tukkers na een 1-1 stand bij rust met 3-1 van FC Utrecht. En het had zo anders kunnen zijn. FC Twente kwam uitstekend uit de startblokken. Na tien minuten was het al raak. Een mooie combinatie tussen Holla en Vuckic (foto archief) werd door deze laatst doeltreffend afgerond.

Ook in het verdere vervolg van de eerste helft bleef FC Twente de betere en had eigenlijk de wedstrijd voor rust al op slot kunnen, neen moeten gooien. Tighadouini schoot uit een snelle counter naast en Vuckic (foto) zal er nog lang over wakker liggen hoe hij voor een leeg doel de bal toch nog over de lat kreeg.

Na bijna een half uur spelen sloeg het noodlot voor Bertil ter Avest toe. Na een luchtduel kwam hij ongelukkig terecht en volgens de eerste berichten heeft hij een zware kuitbeenblessure. FC Utrecht drong in verloop van de tweede helft meer en meer aan en kort voor rust werd alsnog 1-1 toen door slecht uitverdedigen Klaiber de bal hoog in de touwen joeg.

Na de hervatting ging de strijd aanvankelijk gelijk op en kregen beide ploegen kansen om te scoren. Een kopbal van Leeuwin werd van de lijn gehaald en aan de andere kant schoot Jensen in kansrijke positie in het zijnet. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub op voorsprong door een doelpunt van Van der Streek die Drommel kansloos liet. Tien minuten later was het duel definitief beslist. Ayoub rondde een mooi opgezette aanval doeltreffend af.

FC Twente blijft zestiende, maar het verschil met nummer vijftien, NAC, is opgelopen naar vier punten. Willem II, de nummer veertien staat zelfs zes punten los van FC Twente. Komende zondag ontvangt FC Twente FC Groningen dat op plaats dertien staat, acht punten boven de Tukkers.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer