FC Twente verliest geflatteerd met tien man van AZ

FC Twente heeft dinsdagavond in de Grolsch Veste een geflatteerde nederlaag geleden. Na een 0-1 stand bij rust tegen de nummer drie, AZ, werd het in de slotfase 0-4. FC Twente speelde toen al met tien man door de tweede gele kaart van Cuevas die hij kreeg van de scheidsrechter Mulder en ook trainer Gertjan Verbeek zat toen al op de tribune wegens aanmerkingen op de leiding.

In de eerste helft zagen de toeschouwers maar weinig kansen. De thuisclub werkte wel hard maar AZ kwam geen moment in gevaar. De Alkmaarders kwamen wat gelukkig op een 0-1 voorsprong toen Vuckic (foto) Til licht aanraakte en Jahanbakhsh wel raad wist met dit buitenkansje.

Na de hervatting was er wel wat meer te beleven en te genieten. Kansen waren er aan beide kanten, en ook opstootjes (zie boven), maar Weghorst, drie keer en Seuntjes en Overeem aan AZ zijde hadden het vizier nog niet op scherp staan. Svenson voorkwam de verdiende 1-1 na een inzet van Vuckic. Toen Cuevas zeventien minuten voor tijd  zijn tweede gele kaart kreeg (foto) en Verbeek ook kon vertrekken was eigenlijk de angel uit de wedstrijd gehaald. Weghorst profiteerde in de slotfase tweemaal en Jahanbakhsh scoorde ver in blessure tijd de 0-4.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer