FC Twente verliest opnieuw van AZ, nu voor de beker

FC Twente heeft de halve finale van de beker in Alkmaar tegen AZ met 4-0 verloren en dit betekende dat de Alkmaarders voor derde keer dit seizoen te sterk waren voor de Tukkers. Eerder verloor FC Twente in de competitie al met 0-2 en 0-4 van AZ. In een ijzig Alkmaar was FC Twente in het begin de betere en ook de eerste kans in deze wedstrijd was voor de gasten, maar Maher kon de bal niet onder controle krijgen.

Langzaam maar zeker werd AZ beter en op aangeven van Svensson schoot Guus Til de 1-0 binnen. De thuisclub bouwde een groot overwicht op, maar mag doelman Bizot dankbaar zijn dat het met 1-0 kon gaan rusten. Een mooie inzet van Oussama Assaidi ging via zijn vuisten over de lat.

In de tweede helft ging FC Twente, gesteund door de meegereisde supporters, wel op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Gertjan Verbeek niet. Ook de counters van AZ waren niet echt gevaarlijk maar toen Oussama Idrissi zijn tegenstander uitspeelde en een gave voorzet los liet was Wout Weghorst er als de kippen bij om de bal in te koppen en de wedstrijd op slot te gooien. Idrissi makte er even later 3-0 van en op aangeven van Weghorst werd het zelfs nog 4-0. Misschien een beetje geflatteerd, maar AZ plaatste zich wel voor de finale om de KNVB beker.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer