FC Twente Vrouwen kent geen problemen met AZ

Verloren de mannen van FC Twente afgelopen woensdag nog ruim met 0-4 van AZ, de vrouwen deden wat ze moesten doen en liepen in Alkmaar vrijdagavond geen averij op. De koploper van de eredivisie won na een 1-2 ruststand met 2-5 van AZ. De thuisclub kwam nog wel op een 1-0 voorsprong maar had daar wel de hulp nodig van Ashleigh Weerden die een voorzet in eigen doel gleed.

Renate Jansen schoot na een half uur spelen de 1-1 binnen door goed te profiteren van een fout bij AZ en even later was ze opnieuw trefzeker. Kort voor rust kreeg de thuisclub nog een unieke gelegenheid om de gelijkmaker te maken, maar een toegekende strafschop was niet aan de dames van de thuisclub besteed.

Kort na rust vergrootte Joëlle Smits (foto r.) de score. En minuut later was de marge echter alweer een doelpunt door een doelpunt van Simone Kets. Via opnieuw Smits en Ellen Jansen (foto onder) werd het alsnog een ruime en verdiende 2-5 overwinning. FC Twente behoudt haar vier punten voorsprong op de nummer twee Ajax, maar deze heeft een wedstrijd minder gespeeld. In de ploeg van Tommy Stroot debuteerde Angeline Da Costa.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer