FC Twente Vrouwen wint van PSV en profiteert van remise Ajax

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd in 2018 gewonnen. In Hengelo werd PSV na een 1-1 stand bij rust nipt met 2-1 verslagen. In het begin van de eerste helft was de ploeg uit Eindhoven duidelijk de bovenliggende partij en dat resulteerde na 22 minuten in de openingstreffer van Lewerissa. Elf minuten later was het alweer gelijk door een doelpunt van Ellen Jansen (foto r.).

Na ruim een uur spelen kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Joëlle Smits (foto onder). Zij rondde een voorzet van Ashleigh Weerden prima af. PSV gaf zich echter nog niet gewonnen en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk trok de ploeg van Tommy Stroot met 2-1 aan het langste eind.

FC Twente komt door deze overwinning vaster op de eerste plaats aangezien directe concurrent Ajax met 2-2 gelijk speelde tegen PEC Zwolle, dat halverwege nog met 2-0 aan de leiding ging. Pas in blessure tijd kwamen de Amsterdamse vrouwen langszij.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer