Geen winnaar in degradatiekraker

De degradatiekraker in de eredivisie heeft zondag in de Grolsch Veste geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten spelen stond het tussen de nummer zeventien, FC Twente, en hekkensluiter Sparta 1-1. De thuisclub was vanaf het begin de meest bepalende partij in de eerste helft maar ondanks de vele mogelijkheden en ook wel kansen kon de ploeg van Gertjan Verbeek dit niet in doelpunten uitdrukken. En als er dan echte kansen waren, onder andere voor Maher en Tighadouini, stond altijd doelman Huth op de goede plaats om succes te voorkomen.

Ook in de tweede helft bleven de beste kansen voor FC Twente. zo zette Boere laag en strak voor maar Jensen kon de bal niet tussen de palen krijgen. Na ruim een uur spelen viel onverwacht de 0-1 aan de andere kant. Invaller Kramer stuurde Friday weg en hij schoot beheerst langs de grijpende Drommel, die niet helemaal vrij uit ging bij dit doelpunt.

FC Twente ging driftig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook, maar eerst schoot Vuckic van dichtbij over, maar vijf minuten later was het wel raak voor de Sloveen. Uit een hoekschop belandde de bal voor zijn voeten en al vallend schoot hij de meer dan verdiende 1-1 binnen. In blessure tijd leek FC Twente nog op 2-1 te komen, maar Holla schoot eerst op de lat en even later in de handen van de doelman.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer