Historische monsterscore Bon Boys

Dat Bon Boys zondag zo zou uithalen, kon niemand bevroeden. En daar zag het in de beginfase ook helemaal niet naar uit. Bon Boys begon stroef aan de wedstrijd en de eerste grote kans was zelfs voor Victoria ’28. Hoewel je bij vlagen wel zag dat Bon Boys als team meer kwaliteit heeft, speelde de ploeg te slordig om Victoria direct haar wil op te leggen. Maar waar de ploeg doorgaans veel kansen nodig heeft was het nu meteen raak. Na een goede actie van Wessel Witbreuk aan de linkerkant bereikte hij Tayfun Hazir, die iets deed wat hij niet zo vaak doet: scoren met de kop: 1-0.

Vijf minuten later was ook de tweede dreigende actie meteen succesvol en dit keer was Tayfun Hazir aangever. Met een kunstig hakje speelde hij Stein Vrieze vrij en die haalde vol uit: 2-0. Niet eens top gespeeld, maar wel 2-0 voor. Vervolgens schoot Victoria zichzelf in de voet door vlak voor rust tegen een rode kaart op te lopen.

En toen Bon Boys via invaller Dani Bultman meteen na rust de 3-0 op het bord zette, was het duel gespeeld. Victoria ’28 spartelde nog even tegen, maar na een uur spelen trapte Bon Boys het gaspedaal in en werd de schiettent in De Veldmaat geopend. De eerste die raak vuurde, was Wessel Witbreuk met een prachtige uithaal: 4-0. Het was mooi om te zien hoe gretig Bon Boys op jacht ging naar meer en na een tweede rode kaart bij de bezoekers, werd de rode loper nog meer uitgerold.

Bon Boys rook bloed, en liet in het vervolg niets heel van Victoria, dat strijd tegen lijfsbehoud. Opvallend: toen Bon Boys op 8-0 stond hadden acht verschillende spelers gescoord, want na de vierde treffer waren Milan Bultman, Gerben Jacobs, Martijn Schuur, en jeugdspeler Jeffrey Zijlstra ook nog succesvol. Het slotakkoord was voor Milan Bultman, die daarmee zijn 25ste treffer voor Bon Boys liet noteren. Eindstand 9-0. Deze recordscore gaat de boeken in bij Bon Boys, dat na 15 duels 26 punten heeft verzameld. Met het aanstaande bezoek van de lijstaanvoeder in het vooruitzicht, belooft het een prachtige week te worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer