Hulzense Boys voor derby naar Den Ham

Zaterdag gaat Hulzense Boys op bezoek bij het nabijgelegen Den Ham. In dit brinkdorp speelt het elftal van trainer Bram Freie tegen de plaatselijke voetbalvereniging, die onder leiding staat van de oud-trainer van Hulzense Boys, Jurgen Kok . Het betreft hier de eerste wedstrijd van de terugronde in de tweede klasse H. De eerste wedstrijd tegen Den Ham betrof ook de eerste wedstrijd van de competitie. Op een zonnig Sportpark Smidserve trokken de rood-hemden uiteindelijk aan het kortste eind en gingen de bezoekers er met een 1-2 overwinning vandoor.

Voor Den Ham was dit het begin van een zeer succesvolle eerste periode en de ploeg staat inmiddels met 25 punten op een knappe tweede plaats. Hulzense Boys trok de lijn van de eerste wedstrijd ook door, maar dan in negatieve zin. Uit de eerste vijf wedstrijden werd slechts 1 punt gepakt. Het team is dit jaar behoorlijk gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, is sterk verjongd en heeft dus tijd nodig gehad om op elkaar ingespeeld te raken. Inmiddels lijkt dit aardig te zijn gelukt en staat er een goed en jong team, waar de club nog veel plezier aan kan beleven. Hulzense Boys is met 17 punten geklommen naar de 8e plaats op de ranglijst en staat op een tweede plaats in de tweede periode.

Wat opvalt is dat de ploeg samen met koploper Dos Kampen de meest scorende ploeg van de competitie is, met 31 doelpunten uit 12 wedstrijden. Den Ham heeft met 29 doelpunten 2 keer minder gescoord. Wel heeft het met Louis Vijfhuizen de topscorer van de competitie in huis heeft, hij heeft 13 maal het doel getroffen. Bij Hulzense Boys is Machiel van Keulen met 9 doelpunten de topscorer.

Na een ruime maand winterstop was vorige week de herstart van de competitie. Waar Den Ham de lastige uitwedstrijd tegen Enter Vooruit met 4-2 enigszins geflatteerd verloor, kwam Hulzense Boys sterk uit de startblokken. De ploeg won met 1-7 van Blauw Wit’66. Zoals gezegd zaterdag dus de eerste wedstrijd uit de terugronde van de competitie. Voor Hulzense Boys staat dus de reeks op het programma waarin het voor de winterstop dus zo weinig punten pakte. Het is aan de ploeg om te laten zien dat het er nu beter voor staat en meer punten kan pakken, te beginnen aanstaande zaterdag in en tegen Den Ham. De wedstrijd op sportpark De Rohorst begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer