Hulzense Boys naar koploper tweede periode, Enter Vooruit

Zaterdag gaat het eerste elftal van Hulzense Boys op bezoek bij Enter Vooruit. De ploeg uit Enter is matig aan het seizoen begonnen, maar heeft de weg naar boven inmiddels gevonden. Het is bezig aan een indrukwekkende reeks van overwinningen, want de laatste zes competitiewedstrijden werden allemaal in winst omgezet. De laatste nederlaag van Enter Vooruit dateert alweer van 18 november, kortom de ploeg verkeerd in een grote vorm.

Afgelopen zaterdag wonnen de zwartwitten hun competitiewedstrijd met 0-4 van WVF. Daardoor staat de ploeg op de gedeelde derde plaats in de tweede klasse H en bovenaan in de tweede periode. Ook Hulzense Boys won afgelopen zaterdag. In Oldenzaal werd De Esch na een goede tweede helft met 0-1 verslagen. Hulzense Boys doet daardoor ook nog mee in de tweede periode. Het bezet de derde plaats, met vier punten achterstand op de Enterse ploeg.

Zaterdag dus een wedstrijd met veel belangen voor beide ploegen, zowel in de periode als in de stand. Wedstrijden tussen beide ploegen bleken in de afgelopen jaren zelden saai. Sterker nog, deze wedstrijden stonden vaak garant voor veel spektakel. In competitie- en bekerverband wonnen de Enternaren vanaf de eeuwwisseling 5 maal. De Hulzenaren trokken 4 keer aan het langste eind en 5 keer eindigde het treffen in een gelijkspel. In geen van deze ontmoetingen bleef de brilstand op het scorebord.

De ontmoeting tussen beide teams is ook een ontmoeting tussen de trainers Bram Freie en Björn Hodes, die bij elkaar op de cursus trainer/coach 1 zitten en dus regelmatig contact met elkaar hebben. De wedstrijd op Sportpark De Werf in Enter begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer