Hulzense Boys op bezoek bij De Esch

Waar veel clubs het afgelopen weekeinde geen verplichtingen hadden moesten er ook enkele clubs uit het District Oost wel aantreden in het carnavalsweekend. Hulzense Boys en De Esch waren beiden een ploeg die wel ergens om speelden. Hulzense Boys bekerde thuis tegen FC Winterswijk en verloor helaas met 1-3, waardoor de ploeg is uitgeschakeld voor de beker. De Esch speelde thuis de inhaalwedstrijd tegen Enter Vooruit en ook zij verloren. Het werd in Oldenzaal 2-4 voor de ploeg uit Enter. Zaterdag krijgen beide ploegen de kans zich te revancheren, als ze elkaar ontmoeten in Oldenzaal.

De wedstrijd eerder dit seizoen in Hulsen was er eentje uit de categorie merkwaardig. Waar beide ploegen in de eerste helft elkaar in evenwicht hielden nam Hulzense Boys in de tweede helft het initiatief. Het kwam dan ook op voorsprong en leek destijds op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Twee cadeautjes, een eigen goal en vrije trap na slecht wegwerken, leverden de Oldenzalers echter alsnog de overwinning op.

De laatste ontmoeting van vorig jaar was ook al merkwaardig verlopen. Toen nog in de eerste klasse, kreeg een beter De Esch grote kansen om een 1-0 voorsprong verder uit te bouwen. Doelman Kamphuis verkeerde die dag in bloedvorm, wist zelfs een penalty te stoppen en kon zo de definitieve beslissing voorkomen. Het was daarna echter Hulzense Boys wat toen, tegen de verhoudingen in, alsnog won. De wedstrijden tegen De Esch zijn de afgelopen jaren dan ook zelden saai geweest en de ploegen zijn ook nu weer gewaagd aan elkaar. In de stand is dit ook zichtbaar, want het verschil is maar 1 punt, in voordeel van de ploeg uit Hulsen.

Het is te hopen dat Hulzense Boys zaterdag aan het langste eind zal trekken. Als de ploeg er weer keihard en als een team voor zal werken, dan zijn die mogelijkheden er zeker. De winnaar van deze wedstrijd vindt weer aansluiting met de subtop. De wedstrijd op Sportpark De Weschterik begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer